ce se întâmplă cu after-school-urile din sibiu în perioada carantinei
foto: arhivă

Părinții sibieni pot sta fără grijă. After-school-urile din Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu rămân deschise chiar și în perioada carantinei.

Timp de două săptămâni, municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr și orașele Cisnădie (inclusiv Cartierul Arhitecților) și Tălmaciu intră în carantină. Decizia autorităților a venit după ce rata de infectare cu noul coronavirus din aceste localități a crescut vertiginos. Astfel, începând de luni și preț de 14 zile, sibienii vor trebui să țină cont de mai multe măsuri restrictive. De reținut este faptul că deplasările pe timpul zilei vor fi limitate și vom putea ieși din casă doar dacă avem un motiv întemeiat. Este nevoie și de o declarație pe proprie răspundere.

Mall-urile se închid în timpul weekend-ului, sălile de fitness nu vor mai funcționa, iar terasele nu mai pot primi clienți. În schimb, after-school-urile de pe raza celor patru localități rămân deschise. Părinții trebuie doar să completeze motivul pentru care părăsesc locuințele în declarația pe proprie răspundere. În hotărârea cu numărul 84, la articolul 4, punctul 3, litera l este arătat motivul pe care părinții trebuie să îl scrie în declarație.

„În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul zonei menționată la art. 1 alin. (2), se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: l) alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența
persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie”, potrivit hotărârii.

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Ultima oră

Comentariul meu