update - sălile de fitness se închid - saloanele de înfrumusețare deocamdată nu

S-a întâmplat. Vineri, 13 noiembrie a fost luată decizia de a impune carantina în Municipiul Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr. Hotărârea a fost comunicată de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a participat împreună cu Vicepremierul Raluca Turcan la ședința specială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

UPDATE În declarația de presă a lui Raed Arafat acesta nu a făcut nicio referire la interzicerea activităților în sălile de sport. Interdicția a fost trecută însă în hotărârea de carantinare. La Articolul 5, punctul 8 se specifică ”se interzic toate activitățile și competițiile sportive , individuale sau colective care se desfășoară în spații închise sau deschise”

În ceea ce privește saloanele de înfrumusețare, nici Raed Arafat, nici în hotărârea de carantinare nu se face vreo referire, astfel că vor rămâne în continuare deschise.

Știre inițială Impunerea carantinei presupune implementarea mai multor restricții. Printre cele mai importante se numără interzicerea circulației și pe timpul zilei, între orele 05:00 și 23:00, cu anumite excepții:  se va ieși din case doar pentru a merge la serviciu, la tratament medical, la cumpărături. Se va permite ieșirea pentru a plimba animalele de companie, pentru voluntariat sau în scop umanitar.

YouTube video

Lista cu toate restricțiile ce intră în vigoare de luni AICI

În ceea ce privește funcționarea sălilor de fitness și a saloanelor de înfrumusețare, aceasta nu va fi suspendată. Conform noilor reglementări, sălile de sport și saloanele de înfrumusețare își pot continua activitatea, cu respectarea tuturor normelor de protecție și distanțare impuse, menite să limiteze răspândirea virusului.

Persoanele care merg la sală, vor completa declarația pe propria răspundere cu toate datele personale solicitate și vor indica la motivele deplasării realizarea de activități fizice.  Carantinarea Sibiului nu presupune nici suspendarea activității saloanelor de înfrumusețare, fiind permisă vizita la salon pentru procedurile de îngrijire personală. În decursul zilei vor fi făcute publice și modelele de declarație pe proprie răspundere, obligatorii de luni.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu