Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie intră în carantină - Lista restricțiilor

Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu sunt cele patru localități care intră în carantină. Decizia a venit după ce situația epidemiologică la nivelul întregului județ s-a înrăutățit.

Din cauza creșterii vertiginoase a numărului de cazuri noi ne coronavirus, rata incidenței cumulate la nivelul județului Sibiu a ajuns la 7,40, menținându-se pe primul loc pe țară.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat și vicepremierul Raluca Turcan au venit la Sibiu pentru a discuta cu autoritățile locale despre situația din județ și pentru a decide ce măsuri restrictive noi se impun.

YouTube video

„Situația în care ne aflăm în municipiul Sibiu și alte localități necesită unele măsuri suplimentare față de cele luate de Guvern, adică limitarea circulației între 23-5 dimineața, închiderea unor spații închise, portul măștii în spații deschise permanent în țară. Aici, având în vedere incidența si numărul mare de cazuri, azi peste 400, în urma discuțiilor care au avut loc cu CJSU, s-a ajuns la următoarele concluzii. În primul rând măsura carantinării a municipiului Sibiu, inclusiv Șelimbăr și cartierul Arhitecților, carantinarea orașului Tălmaciu și carantinare orașului Cisnădie începând de luni, timp de două săptămâni”, a pus Raed Arafat, aflat la Sibiu.

Mai mult decât atât, magazinele din aceste localități se vor închide la ora 20.00.

Măsura carantinării este valabilă începând de luni, 16 noiembrie 2020.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat, vineri, că mall-urile din Sibiu vor fi închise în fiecare weekend. Măsura este valabilă începând de mâine, timp de două săptămâni.

„Să nu fie aglomerație în weekend nejustificată (…) Pe toată durata weekend-ului, și anume sâmbătă și duminică, mall-urile rămân închise, la fel și magazinele. Bineînțeles rămân deschise magazinele alimentare, farmaciile, cele cu materiale pentru animale și așa mai departe. Deci două săptămâni. Suplimentar avem măsura aceasta pe durata weekend-ului, începând de mâine”, a spus Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: LISTA RESTRICȚIILOR DIN SIBIU, ȘELIMBĂR, CISNĂDIE ȘI TĂLMACIU

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. Ar mai fi una, pot sa-mi declar copiii necuvantatoare si sa-i invat sa faca caca in jurul blocului? Ca sa-i pot scoate si pe ei macar 5 minute sa vada cum arata toamna tarzie in fata cladirii.

  2. Și dacă unii pe stradă au voie să-și dea masca jos ca să pufăie, eu am voie să-mi dau masca jos ca să respir aer curat ?

  3. Toate masurile sunt inutile daca, asa cum s-a intamplat pana acum , cei care nu poarta corect sau deloc masca sunt tratati cu maxima intelegere ,in loc sa fie sanctionati drastic

  4. Ca sa duc gunoiul cea mai apropiata varianta pe declaratie este „deplasări scurte în apropierea gospodăriei/locuinței legate de activitate fizică”. Corect, asa ar zice si nevasta: „barbate, mai fa si tu miscare, du gunoiul”.