rezultate finale la alegerile din sua: biden îl învinge pe trump cu 306 la 232 electori

Președintele ales, democratul Joe Biden, l-a învins pe președintele Trump în Georgia, în timp ce Trump a obținut victoria în Carolina de Nord, potrivit presei americane. Aceasta înseamnă că toate voturile electorale din țară sunt deja distribuite, după o săptămână și jumătate din alegeri.

Biden a obținut 306 de voturi electorale, iar Trump a obținut 232. „Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria SUA. În acest moment, în toată țara, oficialii electorali revizuiesc și verifică întregul proces electoral înainte pentru a finaliza rezultatul ”, au spus șefii comitetului electoral național într-o declarație publicată joi seară.

La rândul său, China i-a felicitat vineri pe Joe Biden și Kamala Harris pentru victoria lor la alegerile din SUA. Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Wang Wenbin, s-a exprimat astfel în declarații făcute presei, în ziua în care Biden și-a confirmat victoria în Arizona și a obținut 290 de voturi electorale contra 217 pentru președintele Donald Trump.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a anunțat miercuri că statul va efectua o renumărare a tuturor buletinelor de vot exprimate pe 3 noiembrie la alegerile prezidențiale, așa cum a cerut echipa președintelui Donald Trump. Agenția pentru securitate cibernetică și infrastructură (CISA, pentru acronimul său în limba engleză) a asigurat că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie au fost „cele mai sigure din istoria” Statelor Unite. „Nu există dovezi că un sistem de votul a șters, a pierdut sau a schimbat buletinele de vot sau că a fost piratat în vreun fel „, au spus aceștia în document.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. O sa mai dureze cel putin o luna pana e definitiv, Trump a atacat la Curtile Supreme ale statelor rezultatul din mai multe din acestea, pentru fraude. Cand Bush a castigat in fata lui Gore, s-a cerut renumararea in Florida, fapt ce a dus la declararea castigatorului dupa 30 de zile de la alegeri. Nu presa declara oficial castigatorul.

  2. Așa este. Are toate șansele și pârghiile necesare legale ptr a opri minciunile pe care le scoate presa aferentă comuniștilor. CNN, ABC, NBC, MSNBC, Vox, Washington Post, si multe alte așa zise presă liberă…l-au propulsat pe ” Senil” in frunte. Dar așa a zis partidul comunist (democrat). Apoi rămîne vicepreședintele Kamala. Și uite așa se va alinia și America in rind cu Cooperativa EU . Toți comuniști iar China va deveni număr 1 in economia apoi politic / militar. Mulți nu gindesc . Au fost spălați pe creier prin minciună spusă zilnic de media mai sus anunțată…
    Doamne ajuta și sănătate multă !
    ” Keep America Great !”