Restricții în magazine la Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu - Numărul maxim de persoane care au voie înăuntru
foto: arhivă

Patru localități din județul Sibiu intră, începând de luni, în carantină. Odată cu această hotărâre, se aplică mai mult restricții pe care sibienii trebuie să le respecte.

Carantina vine o cu o serie de restricții, care sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile. Pe lângă restricțiile de circulație din timpul nopții și obligativitate purtării măștii de protecție, se impun noi măsuri, precum închiderea mall-urilor și magazinelor non-alimentare în timpul weekend-ului, închiderea tuturor teraselor și reducerea programului de funcționare a magazinelor.

YouTube video

De asemenea, în ceea ce privește magazinele, fie ca vorbim despre magazine mixte, supermarket-uri sau hypermarket-uri, aici se vor impune noi măsuri. Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat care sunt regulile.

„Pe durata stării de carantină, magazinele se închid la ora 20,00, nu ora 21,00. Magazinele pot să aibă în ele persoane – maxim o persoană la opt metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică stabilite prin ordinele emise la nivelul Minsterului Sănătății”, a precizat Raed Arafat.

Astfel, începând de luni, atunci când intrăm într-un magazin, trebuie să păstrăm o distanță de opt metri față de persoanele din jurul nostru. Măsura este valabilă 14 zile.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică