Ghid de îngrijire pentru peștii Betta - cel mai bun pește pentru începători

Peștii Betta (cunoscuți și sub numele de Betta splendens sau peștii de luptă siamezi) sunt un animal de companie preferat de mult timp atât pentru începători, cât și pentru veteranii deținători de pești, datorită finisajului lor colorat și a personalității lor puternice. Iată care sunt lucrurile esențialele pe care trebuie să le cunoașteți, pentru a vă îngriji cu succes primul pește Betta.

Este în regulă să păstrez peștele Betta într-un bol?

Dacă nu ați cumpărat încă un bol mic, vă recomandăm să obțineți un acvariu mai mare, care să conțină cel puțin 20 litri de apă. Mai multă apă oferă peștilor Betta spațiu suplimentar pentru a înota și vă permite să lăsați mai mult timp între curățarea rezervorului, înainte ca apa să se murdărească prea mult.

Cât timp ar trebui să stea apa înainte de a adăuga peștele?

Apa de la robinet conține adesea clor pentru uciderea agenților patogeni dăunători, iar această substanță chimică este, de asemenea, letală pentru peștii Betta. Este posibil să fi auzit că lăsarea apei să stea peste noapte permite clorului să se evapore, dar în zilele noastre unele orașe își tratează apa cu clorină, care nu se evaporă. Prin urmare, adăugați întotdeauna un tratament de apă sau un declorurator, pentru a vă asigura că apa de la robinet este sigură înainte de a pune peștele Betta in apa in acvariu.

Peștii Betta au nevoie de un încălzitor?

Da, peștii Betta preferă temperaturi în jur de 27°C și tind să fie mult mai activi atunci când sunt păstrați în ape mai calde. Un pește Betta fără încălzitor este destul de letargic și poate chiar să se îmbolnăvească din cauza stresului constant.

Au nevoie și de un filtru?

Pentru a preveni formarea unui film uleios de proteine, aveți nevoie de o filtrare adecvată pentru a oferi o agitație bună a suprafeței, apă mai curată și o oxigenare îmbunătățită. Cu toate acestea, deoarece peștii Betta au de obicei aripioare lungi și frumoase, nu pot înota în curenți puternici care îi vor învârti în jurul acvariului. Obțineți un filtru blând sau un filtru mai mic cu un debit reglabil, iar peștele dvs. Betta vă va mulțumi pentru asta. Filtrele cu burete sunt o alegere foarte populară de filtrare pentru peștii Betta, deoarece sunt atât de blânde, fiabile și ușor de utilizat.

Cât de des ar trebui să-mi hrănesc peștele Betta?

Hrăniți-vă peștii Betta o dată pe zi, cât pot mânca într-un minut. Este foarte ușor să supraalimentați peștii Betta, așa că asigurați-vă că burta nu li se umflă cu mâncarea, altfel pot avea probleme de sănătate. Începeți prin hrănirea a două alimente de bază: o peletă de pește Betta și viermi liofilizați. Aceste mici pelete plutitoare sunt special formulate pentru a oferi nutriția de care au nevoie peștii Betta.

Un pește Betta se poate simți singur?

Nu, peștii Betta sunt de fapt creaturi teritoriale (de aici porecla „pește luptător siamez”) și nu ar trebui să fie adăpostiți cu alți pești Betta. Cu toate acestea, în funcție de temperamentul lor, mulți pești Betta pot trăi alături de alți pești pașnici, cu condiția să le oferiți un acvariu mai mare cu o mulțime de plante vii de acvariu.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică