carantină la sibiu - când e recomandat să iasă din casă persoanele vârstnice
Sursa: g4media.ro

Patru localități din județul Sibiu intră, începând de luni, în carantină. Este vorba despre municipiul Sibiu, comuna Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

În aceste localități se impun mai multe restricții pe care sibienii trebuie să le respecte. Măsurile sunt valabile pe o perioadă de 14 zile. Aceste localități au intrat în carantină după ce rata incidenței cumulată a depășit cote alarmante.

CITEȘTE ȘI: Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie intră în carantină – Lista restricțiilor

CITEȘTE ȘI: Cum circulăm de luni și pentru ce avem voie să ieșim din casă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, vineri, la Sibiu, că magazinele se vor închide, începând de luni, la ora 20,00 și vor funcționa la o capacitate mai mică. În acest context, Arafat a precizat că intervalul orar 10,00 – 13,00 ar trebui să fie rezervat persoanelor vârstnice.

YouTube video

„Pe durata stării de carantină, magazinele se închid la orele 20.00, în loc de 21.00, magazinele pot să aibă în ele persoane – maxim o persoană la opt metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică stabilite prin ordinele emise la nivelul Ministerul Sănătății, iar între orele 10,00 și 13,00 procrucrarea de alimente și materiale necesare va fi rezervată persoanelor de peste 65 ani”, a spus Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Restricții în magazine la Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu – Numărul maxim de persoane care au voie înăuntru

 

Ultima oră

Comentariul meu