sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Cu totii visam la momentul cand ajungem acasa pentru a simti imbierea caldurii, jocul flacarilor si trosnetul lemnului, ce creeaza o intreaga poveste alaturi de o soba pe lemne.

Sobele pe lemne reprezinta una dintre cele mai bune soluții de caldura inca din vremuri stravechi, asadar si in zilele noastre acestea sunt tot mai des alese de catre clienti, datorita tehnologiei avansate, ce ofera o eficienta termica ridicata, facand-o sa fie alegerea ideala!

Tot mai multe persoane aleg o soba tip semineu in detrimentul unui semineu construit, datorita montajului usor de realizat si costurilor reduse. Astfel, te bucuri de aceasi ambinata placuta ca cea oferita de un semineu, cu un buget mai mic, pentru ca nu mai e nevoie de finisaj semineu, dar cu acelasi confort termnic!

Aspectul placut si multitudinea de modele de sobe cu designuri atractive, este tot mai preferata si alesa, fiind usor de integrat si potrivindu-se pentru orice tip de locuinta: clasica, rustica, moderna sau vintage.

Sobele eficiente pe langa ca sunt foarte aspectuoase si adauga un plus de decor lucuintei – ofera durabilitate in timp si siguranta, datorita fabricarii lor din materiale de calitate superioara.

Daca iti doresti pentru incalzirea livingului sau casei tale o sursa de incalzire pe lemne, mai jos va prezentam topul celor mai eficiente sobe.

  1. Soba K7

Modelul de soba cel mai compact si cu un pret scazut, face parte din topul sobelor eficiente, fiind una din preferata cumparatorilor, datorita dimensiunilor mai reduse si amplasarii cu usurinta in orice locuinta, fie ca vorbim de casa personala, cabana, casa de vacanta sau pensiuni.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Are un design placut si aspect rustic, datorita picioarelor de sustinere din fonta, si poate fi montata cu usurinta intr-un timp scurt. De asemenea, un alt mare avantaj este consumul scazut de lemne – ceea ce cu totii cautam!

Alte avantaje ale sobei sunt posibilitatea de racordare chiar si pe partea din spate pe burlan fi 130mm sau fi 150mm, dar si sistemul de autocuratare a sticlei.

Acest model de soba este disponibila in mai multe variante: cu ventilator turbo – incalzind mai rapid casa sau cu reglaj automat de admisie – pentru un consum mai scazut de lemne.

  1. Soba K9

Soba K9 ofera o serie de avantaje, precum un randament ridicat si o putere calorica mare ( de 13kw), fiind fabricata din fonta calitativa si pereti dubli – contribuind la o durata lunga de viata.

Modelul K9 are un design atractiv, cu o estetica si o vizibilitate buna asupra focului pe doua laturi: din fata si din lateral. Asadar, ce poti sa iti doresti mai mult?! O soba foarte eficienta si trainica – rezulta o investie de pe viata ce va deveni inima casei tale!

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Dispune de o garantie de 5 ani, sistem de curatare a sticlei – pentru depuneri mai mici de funingine, posibilitatea de a introduce in incinta sobei busteni de dimensiuni mai mari – fiind o varianta incapatoare, sticla ceramica – rezistenta pana la 800 grade, deflector – pentru un schimb termic mult mai eficient si reglaj dublu de aer – atat in partea inferioara a usii, cat si deasupra ei, cu acces facil la usa horn.

 Soba este disponibila in mai multe variante, precum:

-varianta cu ventilator, oferind o mai buna distributie a aerului cald

-varianta cu reglaj de admisie de aer sau ASDP, ce regleaza admisia aerului pentru un consum mai scazut de pana la 30%

-varianta cu bazin de apa, functionand ca o centrala termica, incalzind cu succes intreaga locuinta

-varianta cu decor, oferind posibilitatea de a decora soba cu forme decorative rustice pe sticla 

  1. Soba K6

Soba K6 este considerata sora mai mica a sobei K9, fiind mai compacta, avand doar sticla frontala, avand dimensiuni mai mici, facand-o ideala pentru locuintele cu spatiu mai redus, completand cu succesc orice locuinta cu aspectul ei minimalist si elegant.

Desi dezvolta o putere calorica mai mic, comparativ cu modelul K9, ofera un randament ridicat si o eficienta mai crescuta. Este fabricata din fonta de calitate superioara cu pereti dubli, si o greutate considerabila – ce o transforma intr-o soba pe lemne durabila, o alegere pe viata!

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Datorita dimensiunilor mai mici, si costul este mai scazut, avand un pret mai mic decat modelul K9, pastrand acelasi design ce se potriveste in orice tip de locuinta: clasic, rustic, modern sau vintage.

Si Soba K6 este disponibila in mai multe variante:

-varianta cu ASDP sau reglaj de aer

– varianta cu ventilator, pentru uniformizarea aerului cald din incapare

– varianta cu apa sau tip centrala, oferind incalzirea pentru intreaga casa

– varianta cu plite sau forme decoratve pe sticla

  1. Soba WECTOR cu chale

Soba Wector are aspect modern si design ce urmareste stilul traditional, ce se imbina perfect cu parametrii tehnici excelenti. Este realizata din otel de calitate si imbracata la exterior cu chale sau placi de ceramica (stil teracota) de culoare crem sau negru. Interiorul este captusit cu samota ( fiind practic un focar de semineu), ce ofera o ardere eficienta si un randament ridicat.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Asadar, modelul Wector este foarte eficient, si dotat cu sistem de curatare a sticlei – mai putine depuneri de funingine, sticla ceramica rezistenta – temperaturi de pana la 800 grade, dar si o garantie de 5 ani – oferind incredere si rezistenta in timp!

Soba Wector cu chale poate sa inlocuiasca semineul clasic cu succes, datorita eficientei mari, aspectului deosebit, functionalitati si vizibilitatii asupra focului pe care o ofera. 

  1. Soba AB

Acest model de soba are un design deosebit cu forme rotunjite, si este fabricata din otel la exterior si captusita cu samota la interior. Ofera o vizibilitate larga asupra focului din orice colt, datorita sticlei semirotunda, si desi are o greutate de 126kg, acesta nu ocupa mult spatiu.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Soba tip semineu pe lemne  AB este prevazuta cu dubla combustie – pentru un consum mai mic de lemne, samota speciala Accumote, randament ridicat, dar si spatiu de depozitare cu usa sub incinta de ardere.

In plus, pe langa varianta standard, mai este si varianta cu cahle decorative pe laterale: albe, rosii sau negre.

  1. Soba AB S2

Va prezentam o soba ultra-moderna, cu design special si forma cilindrica, iesind din tiparele calsicelor sobe, punandu-se accent pe atentia la detalii, si geamul panoramic – atragand toate privirile!

Unul dintre motivele pentru care soba AB S2 se afla in topul sobelor eficiente si preferate, este datorita vizibilitatii mari pe asupra focului. Este de dimensiuni mai mari, motiv pentru care poate fi folosit lemn sub forma de bustean de lungime mai mare.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Soba AB S2 are o eficienta ridicata, dar si un randament de 80%, fiind construita din materiale calitative precum: otel refractar pentru exteriorul sobei si captuseala cu samota la interior.

In plus, este prevazuta cu sistem de tripla combustie si loc pentru depozitarea lemnelor – ce ascunde sistemul de admisie, dotat cu usita.

Este disponibila in mai multe variante, pe langa cea standard de otel, dar si varinatele cu chale pe laterale in diferite culori – crem, negru sau albe.

  1. Soba K10

Daca iti doresti o soba care sa imbine perfect traditionalul cu modernul, atunci Soba K10 este ceea ce ai nevoie! Regasim modernismul dat de decoratiunile subtile sub forma de benzi transversale, dar ultilizand si traditionala fonta ce duce la o acumulare mai buna a caldurii.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Dispune de un design minimalist si o forma rectangulara, usor de integrat in orice spatiu, fie locuinta, cabane sau casa de vacanta – fiind de dimensiuni mai mici.

Soba este disponibila atat standard, cu ventilator cat si cu reglaj automat al admisiei (ASDP).

Ceea ce o face speciala este posibilitatea de a plasa una sau doua plite din fonta, fiind foarte practica, dar adaugandu-i si un aer mai vintage.

  1. Soba Thor

Soba Thor face si ea parte din topul sobelor eficiente, si este o soba cu design exclusivist, ce are o forma rectangulara si un aspect foarte modern, fiind dotata cu 2 laturi de sticla, dar si un randament crescut de 83%. Pare un semineu fals, decorativ, dar e cat se poate de real!

Soba mai prezinta cateva caracteristici: clasa energetica A+, admisie din exterior, sticla termorezistenta cu contur negru, spatiu de depozitare cu usa, tripla combutsie, deflector, dar si invelisul interior special Accumote – ceea ce o face printre preferata cumparatorilor.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Si pentru un plus de design, si chiar schimbarea infatisarii sobei, puteti alege la interior samota neagra, realizand un contrast superb al culorii negre cu flacarile focului.

Soba Thor mai poate veni si in varianta cu 3 laturi de sticla, creand o ambianta aparte si poate fi amplasata in mijlocul livingului.

Indiferent de varianta aleasa, soba Thor poate fi amplasata in orice spatiu: living-uri spatioase, parter de tip open-space sau chiar pe colt.

  1. Soba K8

Soba K8 este o alta soba eficienta cu un aspect deosebit, si o forma ovala cu dungi decorative, urmata de un design modern si elegant, fiind ideala pentru orice locuinta contemporana – regasind astfel traditionalul oferit de fonta cu modernismul. Astfel, aceste avantaje o fac sa fie speciala si mai unica, si multi utilizatori o aleg!

Soba mai prezinta o serie de avantaje:

-durata mare de viata, pereti dubli de fonta si o grosime de 8mm

-functionalitate exceptionala

-obținerea maxima a caldurii

-posibilitatea de racordare atat de sus, cat si prin partea din spate

-maner detasabil

-sticla ceramica rezistenta la temperaturi de pana la 800 grade

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Soba K8 mai este disponibila si intr-o varianta speciala, de tip tunel, fiind o alegere exclusivista – iar tu te poti bucura de vedere focului din doua parti. Aceasta este ideala pentru a fi amplasata in centrul livingului sau in orice spatiu de tip open-space.

Este foarte eficienta, si este disponibila in varianta cu reglaj de aer ( ASDP) sau cu ventilator.

Acest model de soba are o garanție de 5 ani, oferind siguranta si incredere pe termen lung, pentru ca investitia ta sa fie una pe viata.

  1. Soba Blanka cu cahle

Aceasta soba se distinge printr-un design mai deosebit, avand un aspect traditional apropindu-se de clasicele sobe din teracota inalta. Insa diferenta dintre ele este una mare, deoarece datorita tehnologiei avansate putem dispune de o soba imbunatatita atat ca aspect cat si ca functionalitata, fiind adaptata noilor tendinte.

Imbracamintea din cahle decorative ceramice, ii ofera un plus de eleganta si o face potrivita pentru locuinte decorate in stil rustic, clasic sau contemporan.

Soba Blanka este practic un semineu preasmblat, compusa dintr-un focar de semineu cu samota interioara, otel refractar de 4mm si imbracaminte din placi de teracota la exterior – realizand performante excelente!

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Face parte din topul sobelor eficiente, deoarece ofera o eficienta foarte ridicata, avand acumulare de caldura, samota Accoumte – sticla mai curata si mai putine depuneri de funingine, 2 reglaje de aer, cenusar si gratar de fonta si posibilitatea de a retine caldura – pe care o elibereaza treptat.

Si acesta soba este disponibila in doua variante de culori, cu cahle de teracota ceramica albe si cahle de teracota ceramica neagre.

  1. Soba AB Supra

Iti propunem o soba cu un design exclusivist si ultramodern, pe picior, realizata din otel de inalta calitate la exterior si samota la interior.

Designul ultramodern, forma rotunjita si sticla semirotunda, ofera o vedere foarte buna asupra focului de la “inaltime” din orice unghi, fiind totodata si o solutie ce nu ocupa spatiu.

Livingul casei tale va atrage toate privirile cu acest model de soba inovativ, fiind o alegere indrazneata!

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Soba AB Supra ofera o serie de caracteristici:

-mai putine reziduuri si cenusa, printr-o ardere completa a lemnului

-ardere cu dubla combustie, realizand un consum mai mic de lemne

-prevazuta cu samota interioara speciala Accumote

-atentie la detalii pentru o etansare perfecta

De asemenea si Soba AB Supra este disponibila intr-o varietate de variante: soba standard, soba cu cahle decorative laterale ( albe, negre, rosii), dar si varianta speciala cu rotire la 360 grade – fiind una dintre cele mai inovative functii atasate unei sobe.

  1. Soba K5

Ultimul model de soba din acest top este soba K5, fiind o varianta compacta, de dimensiuni mai mici si o functionalitate foarte buna!

Dispune de un proces de ardere foarte eficient, tripla combustie si mentinerea unei sticle mereu curata!

Soba K5 are un aspect minimalist si placut, fiind disponibila in varianta cu picior, soba cu usita inferioara sau soba cu loc de lemne – dar si posibilitatea de a alege varianta standard din otel sau varianta cu usa din fonta.

sobe eficiente, mai multa caldura si confort pentru casa ta!

Creeaza o ambinata placuta in locuinta ta, bucurandu-te de o garantie de 5 ani si un consum minim de lemne, fiind un major avantaj fata de alte modele de sobe.

In final, speram ca topul modelelor de sobe eficiente mentionate de noi, sa te ghideze in alegerea sobei potrivita pentru casa ta. Oricare dintre aceste modele de sobe ofera o eficienta ridicata, randament crescut si designuri aparte, ce le face sa fie diferite si unice pe piata.

Inlocuieste semineu lemne clasic construit cu o soba pe lemne, cu aspect deosebit si forme geometrice diferite!

Ultima oră

Comentariul meu