patru sibieni au fugit din carantină - sute de amenzi de peste 34.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor
foto: arhivă

Polițiștii, jadarmii și polițiștii locali au aplicat amenzi în valoare de 34.500 lei, miercuri, în județul Sibiu. Majoritatea dintre sancțiuni au fost date pentru nepurtarea măștii de protecție. Patru sibieni nu au mai vrut să stea în carantină, astfel că au părăsit locuințele, iar 20 persoane au fost depistate pe străzi fără un motiv întemeiat.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 178 de forţe ale poliției și poliției locale. Astfel, au fost verificate 2.565 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 115 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 343 de mijloace de transport, din care 153 de mijloace de transport public în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Sibieni prinși fără mască

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, polițiștii sibieni au aplicat 208 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.500 de lei.

Patru oameni au fugit din carantină. 19 au ieșit noaptea pe străzi

Patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

De asemenea, polițiștii sibieni au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 10 conducători auto și 19 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport.

Și polițiștii locali au dat amenzi

Polițiștii locali sibieni au verificat 349 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii, precum și 1 sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Jandarmii au verificat zonele aglomerate

„În cursul zilei de 11 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Bâlea”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 13 avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

ISU Sibiu face controale

În data de 11.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat un control  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Verificări la aeroport

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 6 persoane  și 1 societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 111 persoane aflate în carantină și 80 persoane aflate în izolare.

În data de 11 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 6 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Ultima oră

Comentariul meu