mapn crește capacitatea de internare în spitalul militar din sibiu pentru bolnavii covid

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, joi seara, că Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu își extinde capacitatea de internare și tratare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, scrie Mediafax.

Potrivit MApN, din ordinul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național.

Astfel, la Sibiu, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” își va extinde, începând de vineri, capacitățile de tratare a pacienților pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2.

Cinci paturi la ATI – Alte nouă pe secție

„Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situații de Urgență, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienților cu forme medii și severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeași zi, de la șase la 15 paturi”, arată MApN.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu