directorul spitalului județean sibiu - „toate forţele noastre trebuie să fie concentrate pentru ajutorul pacienţilor”
foto: arhivă

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Liliana Coldea, face apel la solidaritate pentru salvarea pacienţilor COVID-19 şi nu numai. Coldea le cere politicienilor să nu implice spitalul în campania lor electorală, scrie AGERPRES.

“Eu nu am primit nicio adresă oficială din partea USR Sibiu, iar noi ceea ce facem la nivel de spital este despre sănătatea pacienţilor. Eu nu ştiu despre campania electorală, dar nu cred că este cazul ca spitalul să fie implicat în această campanie electorală. Cred că în acest moment, toate forţele noastre trebuie să fie concentrate pentru ajutorul pacienţilor care sunt infectaţi şi nu numai, pentru că nu este doar această categorie, ci şi cealaltă categorie care trebuie să beneficieze de asistenţă medicală, iar eu, principalul meu obiectiv este să asigur sănătatea pacienţilor”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul SCJU Sibiu.

Aceasta a precizat că a vorbit la telefon cu liderul USR, consilierul judeţean, Adrian Echert, însă nu despre posibile soluţii de rezolvare a problemelor din spital, ci acesta şi-a anunţat intenţia de a dona apă pentru pacienţii din spital, care nu au aparţinători sau care au nevoie de sprijin.

“Domnul Echert în urmă cu două zile m-a contactat telefonic că doreşte să aducă apă. M-a întrebat dacă sunt de acord, i-am spus că sunt de acord (…) pentru cei din UPU şi pentru cei care sunt internaţi în spital. Eu de la USR Sibiu la nivelul spitalului nu am primit nicio adresă oficială, cu propuneri de care vorbeşte dânsul”, a mai spus Liliana Coldea.

Directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea, a fost criticată pentru modul de a gestiona situaţia pacienţilor COVID-19, de politicienii locali din USR PLUS, Pro România şi PSD, dar şi de directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, care a sugerat ca aceasta să demisioneze.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este principalul care preia pacienţii din judeţ, nu doar pe cei cu COVID-19.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe(UPU) din SCJU Sibiu, Bogdan Csillag, a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de fostul şef al UPU, medicul Constantin Roşca.

Sibiul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale.

Sursa: AGERPRES

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu