directorul piețe sibiu - „toate piețele rămân deschise. am găsit soluții de avarie”

Directorul Piețe Sibiu SA, Teodor Birț, îi asigură pe sibieni că piețele agroalimentare din municipiu vor rămâne deschise și că, în urma măsurilor restrictive luate de autorități, „s-au găsit soluții de avarie”.

Teodor Birț îi asigură pe sibieni că piețele agroalimentare de pe raza municipiului Sibiu vor rămâne deschise și se vor respecta în continuare toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acesta precizează că „s-au găsit soluție de avarie” pentru ca producătorii și comerciații să își poată vândă marfa în continuare. Potrivit acestuia, cea mai afectată este piața Vasile Aaron.

„În urma măsurilor restrictive și neașteptate luate prin Hotărârea Guvernului nr. 935/2020, în fiecare piață agroalimentară s-au găsit soluții de avarie. Cea mai afectată piață este cea din Vasile Aaron, întrucât este singura piață organizată în spațiu închis. Aici s-au organizat spații de vânzare în aer liber, astfel încât producătorii și comercianții să-și poată desfășura activitatea în continuare și să nu fie afectați economic. Începând de luni, Piața Obor a fost închisă, singura piață rămasă deschisă fiind piața de cereale și legume care funcționează în zilele de marți și vineri, de la ora 07.00 la ora 15.00”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Piețe Sibiu.

Birț spune că sibienii își pot dovedi solidaritatea față de producătorii agricoli venind în piețe și cumpărând produsele acestora.

„Împreună vom depăși aceste momente grele pentru noi toți doar dacă respectăm fiecare măsurile de protecție. Vă rugăm să purtați masca de protecție, să respectați distanțarea socială, să folosiți dispenserele cu dezinfectat amplasate în toate piețele, să plătiți cu cardul acolo unde este posibil. De asemenea, recomandăm sibienilor să meargă la cumpăraturi în cea mai apropiată piață.

Solidaritatea față de producătorii agricoli trebuie dovedită venind în piețe și achiziționând produsele direct de la aceștia”, se mai arată în postrare.

Ultima oră

Comentariul meu