sibiul are a doua zi la rând cea mai mare rată de infectare din țară - se apropie de 7 la mie

Pentru a doua zi consecutiv, județul Sibiu se află pe primul loc în topul județelor cu cea mai mare rată de incidență cumulată.

Numărul sibienilor infectați cu coronavirus crește vertiginos de la o zi la alta. În ultimele săptămâni au fost înregistrate creșteri exorbitante a numărului de persoane bolnave, iar sistemul sanitar este din ce în ce mai îngreunat. În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 8.324 de persoane, dintre acestea, 282 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. În prezent, sunt active 1.559 de cazuri. Dintre acestea, aproape jumătate sunt din Municipiul Sibiu, unde avem 855 de persoane infectate. Marți, 10 noiembrie este a doua zi consecutivă în care județul Sibiu ocupă primul loc pe țară în clasamentul județelor după cea mai mare rată de infectare. Aceasta ajuns la 6,89 persoane la mia de locuitori. Municipiul este și el destul de afectat, înregistrând o rată de incidență de aproape 11 cazuri la mia de locuitori.

Vezi ultimele informații despre rata de infectare în localitățile din județ AICI

Chiar și așa, autoritățile sibiene nu se grăbesc să ia măsuri suplimentare pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, motivând opțiunea cu faptul că, măsurile adoptate la nivel național abia au intrat în vigoare, nefiind posibilă analiza eficienței lor și nevoia de a adopta altele în plus.

Citește și Sibiul bate record după record la infectări. Autoritățile nu introduc noi restricții – ”Să așteptăm”

La ora 08:00, în județul Sibiu erau spitalizate un număr de 365 de persoane, dintre care pe ATI  19 adulți și 1 minor.

Vezi situația la zi în Sibiu AICI

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Testare masiva in institutii ,firme,fabrici, unitati comerciale.Reevaluare masuri in supermarketuri.
    Dezinfectie in institutii, firme, blocuri etc. Peste masca si viziere.Soferii din mijloacele de transport in comun, testati periodic.
    A astepta 2 saptamani pentru evaluarea efectelor restrictiilor nu este o solutie.Nu mai sunt locuri in ATI.
    Parintii si bunicii sunt in pericol. Vor ajunge pe lista celor fara o sansa la viata.
    Autoritatile locale trebuie sa intervina urgent.