paisprezece șoferi de la tursib amendați luni pentru că nu purtau masca la volan
foto: arhivă

Oamenii legii au aplicat mai multe amenzi, luni, la Sibiu pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități. Cei care nu au purtat mască de protecție, dar și cei care au ieșit noaptea pe străzi fără un motiv întemeiat au fost sancționați. Printre cei care s-au ales cu amendă sunt și 14 șoferi ai Tursib. 

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 163 de forţe ale poliției și poliției locale”, spune Andreea Ștefa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Amenzi de peste 5.000 lei

Au fost verificate, în total, 2.630 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 114 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 173 de mijloace de transport, din care 153 de mijloace de transport public în comun. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, polițiștii sibieni au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.250 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor de verificare a  modului de respectare a noilor măsuri instituite prin HG 935/2020, polițiștii sibieni au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Peste 150 autobuze verificate – Șoferi Tursib amendați

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au sancționat contravențional 14 conducători auto și 19 pasageri cu amenzi în valoare de 1.000 de lei pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport.

Polițiștii locali sibieni au verificat 738 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

Verificări în piețe și stații de autobuz

În cursul zilei de 9 noiembrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 10 avertismente scrise și două amenzi în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Controale la Aeroportul Sibiu

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 134 persoane aflate în carantină și 69 persoane aflate în izolare.

În data de 09 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 5 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul SIBIU.  A fost aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Comentariul meu