iohannis, despre lipsa locurilor la ati pentru bolnavii covid - „este o cursă complicată”
Sursa: unsplash.com

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, despre locurile de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus, menționând că găsirea unui loc la ATI reprezintă „o cursă complicată”.

Președintele României a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă se vor găsi locuri de terapie intensivă în țară sau în străinătate, în condițiile în care tot mai mulți pacienți sunt transferați sute de kilometri pentru un loc la ATI, scrie Mediafax.

„Cu siguranță se vor găsi locuri. Este o temă complicată, dar extrem, extrem de importantă. La fiecare întâlnire pe care o am cu premierul, cu ministrul Sănătii, cu DSU, eu aduc pe tapet această problemă, a locurilor de la terapie intensivă, a locurilor de la terapie intensivă cu ventilator și probabil ați observat că, de la săptămână la săptămână, numărul paturilor de la ATI a crescut în România și va crește în continuare”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, găsirea unui loc la Terapie Intensivă este, însă, „o cursă complicată”. „Aceste locuri se creează destul de greu și pandemia se răspândește destul de repede. De aceea trebuie să fim cu toții responsabili, să respectăm măsurile care au fost stabilite de Guvern”, a mai spus Klaus Iohannis.

În ultimele 24 de ore, în secțiile ATI din țară erau internați aproape 1.100 de pacienți cu COVID-19.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu