iohannis, despre explozia de cazuri covid din județ - „m-am interesat de situația de la sibiu”
foto: arhivă

Județul Sibiu are, de două zile, cea mai mare rata de infectare din întreaga țară. Situația este îngrijorătoare, întrucât se împuținează și locurile la Terapie Intesivă. În prezent, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus.

Numărul sibienilor infectați cu coronavirus crește vertiginos de la o zi la alta. În ultimele săptămâni au fost înregistrate creșteri exorbitante a numărului de persoane bolnave, iar sistemul sanitar este din ce în ce mai îngreunat. În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 8.324 de persoane, dintre acestea, 282 au fost confirmate în ultimele 24 de ore , iar în prezent, sunt active 1.559 de cazuri. Dintre acestea, aproape jumătate sunt din Municipiul Sibiu, unde avem 855 de persoane infectate.

Marți este a doua zi consecutivă în care județul Sibiu ocupă primul loc pe țară în clasamentul județelor cu cea mai mare rată de infectare. Aceasta ajuns la 6,89 persoane la mia de locuitori. Municipiul este și el destul de afectat, înregistrând o rată de incidență de aproape 11 cazuri la mia de locuitori.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, în cadrul unei conferințe de presă, despre situația de la Sibiu.

„M-am interesat (n.red.: de situația din Sibiu). Explicația este că în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se discută aceste chestiuni și se lucrează după criteriile stabilite de INSP. Mai multe informații nu pot să dau pentru că nu le am”, a spus Iohannis.

În cadrul conferinței, Iohannis a mai spus că nu autoritățile nu iau în calcul carantinarea totală a României, însă pot fi carantinate anumite localități. „Da, sunt localități din România unde rata de infectare este foarte mare și s-a impus măsura carantinei locale”, a afirmat Iohannis.

La Sibiu încă nu s-au luat măsuri de carantinare a orașului.

Ultima oră

Comentariul meu