dumbravă, noul viceprimar al sibiului - ”o să trag aer adânc în piept și o să facem lucruri bune la primărie”

Alexandru Dumbravă a fost ales în funcția de viceprimar al Sibiului, din partea PNL. Pentru Corina Bokor, celălalt viceprimar, ales din partea FDGR, nu e nicio noutate, pentru că ea a ocupat și până acum această funcție. Pentru Alexandru Dumbravă însă, care vine din mediul educațional, administrația este un domeniu total nou și despre care acum învață. Spune însă că este pregătit să îi facă față, iar alături de colegii din Primărie să facă lucruri bune pentru sibieni.

CITEȘTE AICI DESPRE ALEGEREA CELOR DOI VICEPRIMARI 

Alexandru Dumbravă este inspector școlar general din 14 noiembrie 2019. Are 42 de ani și la momentul numirii sale era cel mai tânăr inspector școlar general din țară. A venit cu un suflu nou la inspectorat și cu o viziune aparte despre învățământ și școală. Nu de puține ori a iscat discuții în jurul declarațiilor sale despre aceste subiecte.

DE CÂND A ÎNCEPUT PANDEMIA, ALEXANDRU DUMBRAVĂ ȘI-A FĂCUT UN CANAL DE YOUTUBE UNDE LE VORBEȘTE ELEVILOR DESPRE EXPERIENȚELE SALE

Înainte de a fi inspector școlar general a fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu.

Alexandru Dumbravă este membru PNL, dar administrația este o ”mâncare” nouă pentru el. ”Am acceptat pentru că dacă cetățenii ne-au dat un vot, noi trebuie să facem treabă și să îi reprezentăm acolo, să încercăm să facem măcar o parte din lucrurile pe care ne-am angajat să le facem”, spune noul viceprimar.

Alexandru Dumbravă spune că va trebui să învețe despre administrație, dar cu ajutorul colegilor va face lucruri bune. ”Primul lucru pe care o să îl fac când ajung la Primărie…o să trag aer adânc în piept, o să văd despre ce e vorba, că nu am experiență în administrație, dar o să fac o echipă frumoasă cu colegii de acolo, din consiliu, cu primarul, viceprimarul”.

Din prisma omului care a activat în educație, Alexandru Dumbravă spune că va propune măsuri pentru a crește numărul locurilor din creșe și grădinițe. Din prisma cetățeanului, Alexandru Dumbravă își dorește să se găsească o soluție pentru a accelera lucrările din oraș, fie că este vorba despre infrastructură sau despre lucrări la unități de învățământ.

De mâine, 11 noiembrie, Alexandru Dumbravă va fi fostul inspector școlar general al Sibiului, pentru că își va depune demisia. ”Nu știu cine va veni pe funcția aceasta, depinde pe cine va numi doamna ministru. Eu îmi voi depune demisia, apoi am 15 zile să fac predarea”, spune Alexandru Dumbravă.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu