sibiul, rată de pozitivare de peste 71 la sută - din 299 de teste, 214 sunt pozitive

Situația este îngrijorătoare în județul Sibiu. Rata de pozitivare în ceea ce privește testele de coronavirus este, luni, de peste 71%. 

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu, s-au prelucrat 299 de teste pentru depistarea noului coronavirus, potrivit Andreei Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii. Dintre persoanele care s-au testat 214 au avut un rezultat pozitiv. Asta înseamnă că rata de pozitivare este de 71,57%.

Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu spune că rata de pozitivare este mare fiindcă duminica nu se prelucrează foarte multe teste. „Duminica nu se prelucrează probe, din această cauza această rată este mare. Întotdeauna am avut un număr mai mic de persoane pozitive în zilele de weekend”, a explicat Budescu în cadrul ședinței a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de luni.

De asemenea, Rareș Macrea, subprefectul județului Sibiu, spune că rata de pozitivare este foarte mare fiindcă s-au testat doar persoanele care au avut simptome. „E firesc ca sâmbăta și duminica să meargă în zona de testare doar persoanele care se simt rău, care au simptome. Probabil de aici și rata aceasta să fie mare”, a spus subprefectul.

În județul Sibiu, teste pentru coronavirus se prelucrează în cele două centre de stat, și anume Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu și Spitalul de Pediatrie Sibiu. Aici se fac, în medie, 600 de teste pe zi. În același timp, în centrele private de pe raza județului se recolteaza probe, iar aici, de multe ori, se fac mai multe teste Covid.

Gabriel Budescu, directorul DSP, susține că în momentul de față „se testează destul de bine și exact cât ar trebui în județul Sibiu”.

Ultima oră

Comentariul meu