sibiul are cea mai mare rată de infectare din românia – dsp: „rugăm sibienii să respecte hotarârile”

Sibiul are cea mai mare rata de infectare cu noul coronavirus din România. Incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori a ajuns la 6,6 cazuri. 

Zile întregi Sibiul s-a aflat în topul județelor cu rata cea mai mare de infectare Covid. Luni însă, am depășit județele Cluj și Sălaj, astfel că județul nostru are cea mai mare incidență cumulată în ultimele 14 zile.

sibiul are cea mai mare rată de infectare din românia – dsp: „rugăm sibienii să respecte hotarârile”

Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, a precizat, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) că „Sibiul urmează un trend ascendent” și că zeci de localități au depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori.

„Sibiul urmează un trend ascendent. Avem localități care se situează la 10 cazuri la mia de locuitori. De asemenea foarte multe localități, și anume 75, care au peste trei cazuri la mia de locuitori. Avem 38 de localități care se încadrează între 1,5 și 3/1.000 locuitori. (…) În Sibiu, în acest moment, avem un indice de 6,6/1.000 locuitori și e printre județele cu indice foarte ridicat. Trebuie să știm că și municiăiul Sibiu se află la peste 10/1.000”, a precizat Budescu la începutul ședinței CJSU.

Acesta face un apel către cețățeni și îi roagă să respecte măsurile noii hotărâri de guvern. „Cred că aceste hotărâri care au intrat în vigoare astăzi (n.red.: luni) probabil că își vor atinge scopul și sperăm cu toții ca acest indicator, care ne plasează în fruntea județelor în țară, va intra pe un trend descrescător. Rugămintea noastră e ca toate persoanele din Sibiu să respecte aceste hotărâri și împreună să putem trece peste această situație care nu e deloc fericită”, a mai spus Budescu.

Cu toate că Sibiul bate record după record, autoritățile locale nu consideră că este nevoie de alte măsuri suplimentare decât cele deja implementate. „Asistăm la o carantină parțială și vedem ce rezultate va da implementarea ei”, a spus subprefectul Rareș Macrea, în cadrul ședinței CJSU.

Ultima oră

Comentariul meu