propunerea de închidere a teraselor la sibiu, în aer - rămân deschise deocamdată
foto: arhivă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a propus joi luarea mai multor măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, printre care închiderea teraselor. Apoi, vestita hotărâre 52 a Consiliului Național a venit și a trimis către populație alte restricții. Care din ele se aplică atunci?

Joi, Consiliul Județean pentru Situații de Urgență s-a întâlnit pentru a propune implementarea unor restricții suplimentare ca urmare a faptului că rata de infectare la nivelul municipiului Sibiu trecuse de 6 la mia de locuitori. Printre aceste propuneri se regăsesc:

-restricționarea accesului în parcuri în intervalul orar 22.00 – 06.00
-închiderea locurilor de joacă din mall-uri
-închiderea restaurantelor din mall-uri
-închiderea teraselor, târgurilor, oborurilor
-restricționarea parcărilor la o capacitate de 50%
-limitarea în restaurante – servire doar în sistem take-away

Aceste propuneri au fost aprobate pentru a fi trimise mai apoi la Consiliul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobare finală. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că vineri, CNSU a discutat carantinarea parțială a țării, restricții care le înglobează pe cele date la nivel județean.

Dar, cea mai disputată măsură este cea a închiderii teraselor. Dacă în hotărârea județeană acestea ar urma să fie închise, hotărârea națională spune că pot rămâne deschise. Așa că mare parte dintre patronii sibieni nu știu ce măsură să ia începând de luni.

Dar, cum orice hotărârea luată la nivel național o surclasează pe cea de la nivel județean, pentru moment terasele rămân deschise, deocamdată. 

 

Ultima oră

Comentariul meu