primaria sibiu dă exemplu - adoptă regimul de telemuncă pentru o parte din angajați
foto: arhivă

Luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a implementat o serie de măsuri și restricții care se vor aplica în toată țara.

În vederea evitării aglomerării transportului public, dar și pentru a limita contactul între persoane, s-a propus ca toate instituțiile publice, precum și cele private să aibă obligația de a implementa regimul de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore.

Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește și în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

“O analiză este în curs în prezent. Fiecărui director și șef de serviciu din cadrul Primăriei i s-a solicitat să facă o evaluare în cazul angajaților din subordine pentru a determina dacă atribuțiile din fișa postului se pot sau nu îndeplini în regim de telemuncă, fără a afecta activitatea serviciului și a instituției. În această săptămână se vor centraliza informațiile și se va adopta telemunca în cazul angajaților care pot presta astfel munca.”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Ultima oră

Comentariul meu