un sibian infectat cu covid are nevoie de plasmă - sorin boica este în stare gravă la spital

Sorin Vasile Boica este un sibian care se află în stare gravă, internat pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean, infectat fiind cu coronavirus. O transfuzie cu plasmă de la o persoană vindecată după infectare i-ar putea salva viața. Sorin este unul din cei care încă de la începutul pandemiei a venit în ajutorul celor care au avut nevoie. A fabricat măști de protecție și le-a împărțit gratuit celor care nu și-au permis să cumpere una.

CITEȘTE AICI DESPRE ACȚIUNEA LUI SORIN DIN PRIMĂVARĂ

Înainte de pandemie a ajutat la fel de mult, oricum și pe oricine a putut. A strâns donații pe care le-a trimis nevoiașilor, a răspuns promt ori de câte ori cineva i-a cerut ajutorul. Este un sibian care a ajutat și care acum are nevoie de ajutor. Sorin se află internat pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu, în stare gravă. Dar, plasma cuiva care s-a vindecat de boală îl poate salva. Așa că voi, miile de sibieni care ați trecut prin infecția cu coronavirus, iar acum sunteți vindecați, mergeți la centrul de transfuzii din Sibiu, întrebați care sunt condițiile pentru a putea dona, și faceți-o! Faceți-o pentru Sorin sau pentru oricine altcineva care are nevoie de un pic de ajutor pentru a trece peste încercarea covid-ului!

Smaranda Bălan, unul din coordonatorii grupului vă ajutăm din Sibiu a descris cel mai bine ce înseamnă Sorin pentru societate.

“Iubesc și ajut toți oamenii, pentru că așa face Tatăl din ceruri”.

Aceasta era motivația lui Sorin, ori de câte ori se urca la volanul bolidului cu care cutreiera toate satele de prin județ, ca să ducă ceva, orice era de dus, aproape oricărui glas care striga după ajutor.
“ Primiți niște lapte rămas din programul laptele și cornul, pentru care nu mai găsim distribuitori?”
“Primim!”, a zis Sorin fără sa ezite, și a făcut o vreme drumul Sibiu-Cluj, ca să aducă cât mai mult lapte de la Banca de Alimente spre copiii din sate, bucuroși de lapte (dar mai ales încântați că pot să-l soarbă cu paiul din recipientele triunghiulare).
“Avem niște haine bune de donat, dar nu știm ce să facem cu ele…le vreți?” mai era un alt gen de mesaj care ajungea pe whatsappul lui Sorin. Și el completa, cu nemarginita lui energie, punctele de suspensie. În drumurile lui, Sorin vedea nou-născuți fără pătuțuri – și nu se lăsa până nu făcea rost de ele- copii desculți – și nu se lăsa, până nu îi încălța, familii numeroase cărora le-ar fi prins bine o mașină de spălat, părinți care nu mai aveau ce să pună pe masă. Și la fel nu se lăsa, până când nu “organiza un mic belșug”, cum le-am spus, în vară unor adolescenți, când povesteam despre acest gen de voluntariat.
O dată m-a tăguit pe facebook în toate grupurile lui caritabile: erau peste 50.
Și atunci mi-a trecut prin minte că în timp ce inboxul mi se umplea de tot felul de invitații la evenimente pe Zoom, menite să ne asiste virtual viețile in pandemie, că omul acesta, al lui Dumnezeu, asista live pe toată lumea care venea spre el. Pentru câteva sate, Sorin, pastorul Bisericii Harul din Hosman era instituția care a luat pe umerii lui ceva din grija României profunde, rezolvând cu brațele, fără infografice și studii procentuale și consumul sustenabil și risipa alimentară, combătând sărăcia din donații, intervenind oricând era chemat ca să încline balanța binelui cu nemăsuratul său devotament.
Aș vrea ca vestea despre Sorin să ajungă la cât mai mulți dintre cei care am dat, vreodată, tag la numele lui. Și poate astfel, cineva care s-a vindecat de Covid va auzi și va merge la Spitalul Județean Sibiu să doneze plasmă vindecătoare pentru Sorin Vasile Boica”, este postarea Smarandei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Buna, as dori sa corectez anuntul ! numele meu este ADRIAN BOICA si sunt fratele lui SORIN BOICA, este pe sectia de INFECTIOASE momentan, NU ESTE LA ATI. DOAMNE AJUTA SA NU AJUNGA ACOLO ! MULTUMIM DIN SUFLET !!!! 1 donator poate salva 1 viata !