Amendă dată în Aeroportul Sibiu și unei persoane care a fugit din izolare
Foto Shutterstock

Polițiștii, cei de la locală, cei de la ISU, dar și polițiștii de frontieră, fac zilnic verificări în oraș și județ pentru a verifica dacă sibienii respectă normele de protecție împotriva infectării cu coronavirus. Asta au făcut și în acest weekend, când au verificat mii de oameni, dar au dat și sute de amenzi.O persoană a fost prinsă că nu a respecta măsura izolării, iar la Aeroport s-a dat o amendă de 1000 de lei.

Au fost verificate 2.441 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 99 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 196 de mijloace de transport, din care 189 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 189 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.250 de lei, din care 188 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea la domiciliu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii 34 de pasageri au fost sancționați contravențional cu avertisment pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 353 de persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

În data de 07.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 17 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 2 avertismente.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 132 persoane aflate în carantină și 58 persoane aflate în izolare.

Ultima oră

Comentariul meu