stația de oxigen de la spitalul județean nu mai face față - cum se rezolvă totuși problema
Foto Arhivă

Spitalul Județean Sibiu este din ce în ce mai depășit de valul de pacienți infectați cu coronavirus. La lipsa infecționiștilor se adaugă acum și stația de oxigen care nu face față numărului de paturi ATI care a crescut. Din această cauză nu au fost date în folosință paturile de terapie intensivă din pavilioanele modulare ridicate în curtea spitalului.

Actuala stație de oxigen care deservește Terapia Intesivă a Spitalului Județean Sibiu a fost cumpărată în urmă cu patru ani și asigură aproximativ 100 metri cubi de oxigen. Cantitatea a devenit insuficientă o dată cu necesarul pentru pacienții infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă, internați la ATI.

„Stația de oxigen pe care o avem nu mai face față la situația actuală. Aceasta dă 100 metri cubi de oxigen, iar necesarul este de 200-300 metri cubi. E necesară extinderea și achiziționarea unei stații noi”, a spus Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu.

În aceste condiții, managerul spitalului a ținut să precizeze că acest lucru nu înseamnă că pacienții primesc mai puțin oxigen decât au nevoie. „Pacienții nu primesc la jumătate oxigen, primesc atât cât este nevoie. Un ventilator nu poate funcționa la jumătate, ci la parametri stabiliți de un medic. Avem 30 de concentratoare care suplinesc deficientul de oxigen”, a răspuns Coldea.

Pentru ca paturile de ATI din spitalul modular ridicat în curtea spitalului să poată fi folosite, conducerea a încheiat un contract pentru o nouă stație de oxigen, care va fi livrată în maxim două săptămâni.

Ultima oră

Comentariul meu