criza de infecționiști de la spitalul județean din sibiu - „avem nevoie de cel puțin doi sau trei”
foto: arhivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu are, în prezent, doar doi medici infecționiști care se ocupă de pacienții bolnavi de coronavirus. Conducerea unității speră însă că ministerul Sănătății va rezolva situația și va mai aduce încă „cel puțin doi, trei” medici. 

Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu, spune că este nevoie de medici infecționiști la Județean. Aceasta a precizat, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi seară, că ar fi nevoie de cel puțin doi, trei medici infecționiști și că a cerut sprijin de la ministerul Sănătății.

„Avem doi medici infecționiști în SCJU Sibiu. În urma discuțiilor purtate cu ministrul Sănătății, am pus întrebarea cum să facem să mai avem cel puțin 2, 3. Aceștia ar putea fi angajați la Spitalul Gerota din Capitală, după care vor fi detașați la Sibiu. Încă nu știm dacă vom avea, nu știm dacă sunt doritori care să se ducă la Gerota și apoi să ceară să fie detașați la Sibiu. Ministrul a promis că se vor găsi soluții”, a precizat Liliana Coldea.

„Nu facem concurs, că nu o să vină nimeni”

Directorul Județeanului din Sibiu a mai spus că dacă ar scoate la concurs un post de medic infecționist, nu s-ar găsi doritori. „Putem scoate la concurs (n.red.: postul de medic infecționist), dar ordinul de ocupare post medic spune că sunt anumite etape. Durează 30 de zile înscrierea… (…) Nu era cazul să dăm anunț în vară. Dar noi putem să facem anunț, dar vă asigur că nu o să vină nimeni. Nu avem medici cu această specializare în Sibiu. Am întrebat peste tot, colegii care au terminat rezidențiatul, o parte și-au schimbat specialitatea. Există un deficit pe partea de boli infecțioase. Noi ne dorim medici, fiindcă este o suprasolicitare”, a mai spus Coldea.

Ultima oră

Comentariul meu