Studenții de la Medicină din Sibiu s-au oferit voluntari să facă anchete epidemiologice Covid
FOTO: AFP/Profimedia

Mai mulți studenți de la Medicină din Sibiu s-au oferit voluntari să ajute Direcția de Sănătate Publică (DSP) la anchetele epidemiologice pentru coronavirus. 

Zece studenți de la Medicină din Sibiu ajută DSP-ul, în prezent, la realizarea anchetelor epidemiologice în cazul bolnavilor de coronavirus. Zilele viitoare, alți zece se vor alătura.

„Avem în prezent cinci echipe, din câte doi studenți la medicină care operează în anchetă. Mâine (n.red.: vineri) am întâlnire cu ncă zece studenți, deci alte cinci echipe, care se vor alătura celorlați. Vom avea în total 20 de studenți care sunt pregătiți și ne pot ajuta la anchete”, spune directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu.

Voluntari la UPU Sibiu

Și la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu ar putea veni volunari. Directorul Liliana Coldea spune că a fost contactată de mai mulți studenți.

„Am fost contactată de studenții de la Medicină și o să avem în vedere stabilirea unui plan ca studenții doritori să fie voluntari mai ales la UPU. Ne gândim cum să îi includem în echipă și cum să îi repartizăm. (…) Nu este vorba de un plan de pregătire, ci de sarcinile care îi pot fi date unui student, de resposabilitățile pe care le poate avea. Trebuie să vedem ce responsabilități poate avea în limita competenței pe care o are studentul”, a precizat Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu