soarta sibiului se decide în ședință la ceas de seară - restricțiile care s-ar putea impune
FOTO: arhivă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe decide, joi seară, care sunt noile restricții ce se impun în municipiul Sibiu. Ședința are loc la ora 20.00. 

Autoritățile locale analizează, joi, situația epidemiologică din județul Sibiu și adoptă noi măsuri. „Stimați jurnaliști, astăzi la ora 20:00 este ședinta Comitetului județean pentru Situații de Uregnță. tema este analiza situației epidemiologice și adoptarea măsurilor care se impun”, se arată într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Județul Sibiu a are o rată de infectare de 4,43/1.000 locuitori. Situația nu este tocmai bună nici în municipiul Sibiu, acolo unde rata a ajuns la 6,71/1.000 locuitori. În total sunt 16 localități, printre care și Sibiu, care au depășit pragul de șase cazuri la mia de locuitori.

În aceste condiții, autoritățile se pregătesc să ia noi măsuri. CJSU ar putea lua modelul autorităților din alte județe, cum sunt Timiș, Cluj, Alba și Sălaj, acolo unde în mai multe localități s-au impus restricții de circulație în timpul nopții.

De asemenea, ar putea fi luate în calcul și măsurile propuse de ministrul Nelu Tătaru, miercuri, când a venit în vizită la Sibiu. Printre acestea se numără suplimentarea numărului mijloacelor de transport, reanalizarea flex-timeului, precum și telemunca, reevaluarea parcurilor pe timp de noapte, reevaluarea activității teraselor și a spațiilor de joacă și închiderea târgurilor și oboarelor.

Tot în ședința din această seară, cel mai probabil se vor lua măsuri în ceea ce privește municipiul Mediaș, care a ajuns la o rată de infectare, potrivit analizei din ultimele 14 zile, de 3,06/1.000 locuitori. (Vezi aici rata de infectare din fiecare localitate). 

Vă reamintim că joi au fost raportate, la nivel național, 9.714 cazuri de coronavirus, iar în județul Sibiu am înregistrat un record negativ – de 340 infectări noi.

Ultima oră

Comentariul meu