mai multe localități din trei județe în carantină - restricții de circulație în timpul nopții
FOTO: arhivă

Două municipii și alte zece localități din țară intră de joi în carantină. Secretarul de stat, Raed Arafat, a semnat ordinele miercuri noapte. 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, miercuri noaptea, că la propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru mai multe localități, scrie Mediafax.

Este vorba de orașul Gherla, din județul Cluj, de localitățile Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă și Pesac, din județul Timiș, precum și de localitățile Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou din județul Sălaj.

Potrivit GCS, carantina zonală se instituie de joi, 5 noiembrie, și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Timp de 14 zile, cei care locuiesc în aceste localități vor avea nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a se putea deplasa în afara localității. De asemenea, se interzic nunțile, botezurile, mesele festive, organizate atât în interior, cât și în exterior. Se închid și sălile cu jocuri de noroc, la fel și restaurantele, cafenelele, barurile și terasele. Slujbele de cununie vor avea loc într-un cadru restrâns, cu participarea a maxim opt persoane. Masca de protecție este și ea obligatorie, școlile rămân închise, iar între orele 22,00 – 05,00 se impun restricții de circulație.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu