validarea mandatului de primar al lui astrid fodor - cum au motivat judecătorii decizia

Mandatul lui Astrid Fodor a fost validat în cele din urmă de Tribunalul Sibiu, după ce Judecătoria spusese că acesta nu este valabil. Magistratul de la Judecătorie se bazase pe motivația că termenul de 3 ani, ca rezultat al incompatibilității, de la care Astrid Fodor nu mai are voie să ocupe o funcție publică, curge de la data rămânerii definitive a hotărârii și nu de la data încheierii mandatului în timpul căruia s-a declarat incompatibilitatea. Judecătorii de la Tribunal și-au bazat hotărârea pe o altă interpretare.

CITEȘTE AICI MOTIVAREA JUDECĂTORIEI SIBIU DE INVALIDARE A MANDATULUI 

Cele două judecătoare de la Tribunalul Sibiu au apreciat că mandatul lui Astrid Fodor trebuie validat pentru că se ia în calcul puterea lucrului judecat, adică, trebuie luat în calcul decizia Tribunalului Sibiu atunci când a anulat ordinul prefectului de demitere din funcție a lui Astrid Fodor.

Judecătorii mai spun în motivarea validării mandatului de primar al Sibiului că ”eventual, dacă starea de incompatibilitate dă naștere unei decăderi, această decădere, apreciază tribunalul, nu reprezintă o condiție necesar a fi îndeplinită pentru a fi eligibil în această procedură de validare. Eventual s-ar putea analiza dacă decăderea/ interdicția vizează exercitarea funcției primarului, iar nu at8unci când se analizează validarea mandatului„

Judecătorii mai motivează validarea mandatului și prin faptul că lui Astrid Fodor nu i s-a interzis să candideze pentru o funcție publică.

CITEȘTE AICI ÎNTREAGA MOTIVARE A JUDECĂTORILOR DE LA TRIBUNALUL SIBIU PENTRU VALIDAREA MANDATULUI

Astrid Fodor va fi învestită în funcția de primar al Sibiului, pentru al doilea mandat, joi, de la ora 14. Tot atunci se va constitui și Consiliul Local.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu