tătaru explică ce condiții trebuie îndeplinite pentru carantinarea totală a sibiului

Epidemia de coronavirus a evoluat rapid, înregistrând bilanțuri îngrijorătoare de la o zi la alta. În județul Sibiu, rata de incidență cumulată a ajuns la 4,04.

La nivelul Municipiului, situația este mult mai alarmantă. Rata de infectare a depășit indicele de 6 la mia de locuitori. Acest lucru a stârnit mari controverse în rândul cetățenilor, majoritatea întrebându-se dacă se va impune o carantină totală și la Sibiu.

CITIȚI ȘI: Util pentru cei care au simptome de covid – Cum să nu aglomerăm Urgența și pașii de urmat în astfel de cazuri

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut o vizită la Sibiu pentru a analiza situația epidemiologică și a făcut o serie de recomandări.

Citește și: Nelu Tătaru, despre creșterea cazurilor la Sibiu – „Recomand închiderea târgurilor și reevaluarea teraselor”

Ministrul a explicat și care sunt condițiile pentru impunerea carantinei totale la Sibiu

„Am evaluat focarele existente,  dezvoltarea acestor focare, zonele care au dat acest număr și numărul de cazuri în sine. Dacă sunt izolate, nu luam în discuție impunerea carantinei totale. Fiecare localitate este evaluată separat, în funcție de particularități. Din numărul total de cazuri noi, noi extragem acele focare, care sunt din centrele de copii, căminele de bătrâni, bolnavi neuropsihici, spitalele. Acestea sunt zone deja carantinate și izolate. În condițiile în care vedem transmiterea în comunitate, neafiliată unui focar, atunci mergem către o zonă de carantină, dar după mai multe măsuri în care facem restricții. Acestea ar trebui sa dea o scădere a numărului de cazuri. „, a declarat Ministrul Sănătății

 

Ultima oră

Comentariul meu