spitalul militar, despre muncitorii care nu poartă masca - "nu sunt angajații noștri"

În contextul evoluției epidemiologice înregistrate la nivelul Municipiului Sibiu, autoritățile au adoptat o serie de reguli noi pentru a împiedica răspândirea virusului Sars CoV-2.

Odată cu trecerea orașului în scenariul roșu, s-a instituit și obligativitatea purtării măștii de protecție  în aer liber. În urma unei sesizări primite din partea unui cititor Ora de Sibiu, a fost publicat un articol în care apare un grup de muncitori ce lucrează la renovarea Spitalului Militar din Sibiu. Aceștia încălcau noile reguli, în poze fiind vizibil faptul că muncitorii nu purtau masca de protecție și nu respectau distanța minimă recomandată.

Citește și VIDEO FOTO Muncitorii de la Spitalul Militar nu poartă masca – „Vi se pare normal, când Sibiul e în pandemie?”

Reprezentanții Spitalului Militar, au explicat situația

“Persoanele surprinse în fotografii nu sunt angajații spitalului, ci ai firmei contractante a lucrărilor de reabilitare a fațadei la clădirea Pavilion A –Spital și își desfășoară activitatea pe domeniul public, în afara limitei de proprietate ce delimitează amplasamentul imobilului Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Conform Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006 și a Hotărârii nr. 1.425 din 11 octombrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <LLNK 12006 319 10 201 0 52>Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, obligația privind organizarea activităţilor de prevenire şi protecţie, a verificării respectării de către lucrători a normelor de securitate și sănătate în muncă, de a asigura instruirea personalului său, revine angajatorului (în cazul de față, firmei contractante a lucrărilor de reabilitare a fațadei).

La predarea amplasamentului (darea ordinului de începere a lucrărilor) s-a semnat de către părțile contractante un protocol privind obligațiile executantului pe linia securității și sănătății în muncă, apărării împotriva incendiilor și protecției mediului. De asemenea, societatea comercială are desemnat responsabil tehnic cu execuția.

Prevederea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție stipulate în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, nr. 64/23.10.2020, (hotărâre obligatorie pentru toate persoanele de pe teritoriul UAT Sibiu) la art. 1, alin. 2 și 3 este respectată în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.”, transmit reprezentanții Spitalului Militar Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu