nelu tătaru, despre testele rapide covid-19 – “sunt pentru cei care au simptome”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut o vizită la Sibiu pentru realizarea evaluării unităților medicale din județ, implicate în tratamentul infecției Sars CoV-2, dar și a măsurilor ce pot fi implementate pentru reducerea numărului de cazuri noi.

În cadrul ședinței cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a discutat adoptarea unor reguli noi și reevaluarea activițății anumitor segmente, cum ar fi transportul public, parcurile și activitatea teraselor.

Mai multe detalii despre măsurile propuse de Ministrul Sănătății AICI

De asemenea, Ministrul a anunțat că una dintre problemele care îngreunează activitatea spitalelor este faptul că Unitățile de Primiri Urgențe sunt supraaglomerate. Soluția pentru reducerea timpilor de așteptare în unitățile de primire a urgențelor este introducerea testelor rapide pe bază de antigeni.

CITIȚI ȘI: Util pentru cei care au simptome de covid – Cum să nu aglomerăm Urgența și pașii de urmat în astfel de cazuri

„Aceste teste sunt doar pentru cei care prezintă simptomatologie. Un barometru foarte important este prezența și colmatarea unităților de primiri urgențe. Aceste 43.000 de teste vor fi distribuite la unitățile de primiri urgențe, tocmai pentru a decolmata și a avea rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptome, ca să putem dirija pacienții către unitățile specializate.„, a spus Tătaru.

Citește și Tătaru explică ce condiții trebuie îndeplinite pentru carantinarea totală a Sibiului

Ministrul Sănătății a declarat că în data de 5 sau 6 noiembrie, testele vor ajunge la unitățile primiri urgențe din țară, iar pentru săptămâna următoare se va evalua și achiziționarea a încă un milion de astfel de teste.

Ultima oră

Comentariul meu