directorul crucea roșie sibiu: „de ce nu te poți abține? mureai fără nuntă, fără botez cu sute de persoane?”
Foto: Facebook

Sibiul a ajuns la o rată de infectare de 4,40 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, fiind printre cele mai afectate județe din țară. Miercuri s-au înregistrat 147 infectări noi la nivel local și peste 8.600 la nivel național. Avem peste 1.000 de cazuri de coronavirus active, iar situația se înrăutățește de la o zi la alta. În contextul crizei epidemiologice, directorul Crucea Roșie filiala Sibiu transmite un mesaj dur, pe Facebook, în care îi întreabă pe românii care nu vor să respecte regulile impuse de autorități de ce nu au putut renunța la nunți, botezuri, petreceri sau concediile din această vară pe litoral. 

Răzvan Biriș, directorul Crucea Roșie filiala Sibiu, a scris un mesaj dur, pe pagina sa de Facebook, făcând referire la toți cei care nu vor să respecte măsurile impuse de autorități.

„Întrebarea mea este este DE CE? De ce, române? De ce nu te poți abține, deși vezi ce e în jurul nostru, peste tot în lume? Mureai fără nuntă, fără botez cu sute de persoane, jumate băgate pe șustache, să forțezi regula? Mureai dacă săreai un an și nu postai toaletele lucioase de la ziua ta, stând bot în bot la pahar, să ți se vadă botoxu? Mureai dacă nu urlai celebrul tău uuuuu cu șampania pe la petreceri fără rost și mai ales fără discernământ? Te-ai bronzat, ai poze în primul rând pe șezlong la Mamaia? Câte laicuri ai îngurgitat? Te simți inteligent(ă) că i-ai fentat pe „ăștia de ne tot închide” și tot și mai tras un chef pe la pensiuni?”, a scris Biriș, pe Facebook.

În România, până miercuri, au murit peste 7.400 de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele zile, la Sibiu, bilanțul a fost negru. Sâmbătă am înregistrat treisprezece decese, iar luni la fel. Până acum, la nivelul județului, s-au înregistrat 227 de decese. În acest context, directorul Crucea Roșie Sibiu îi acuză pe cei care nu respectă regulile că sunt, indirect, vinovați de decesul a miilor de români.

„Nu, tu ești în putere și nu ai murit. Dar ai pe conștiință 7.273 de decese până ieri. And counting… Plus atâția rămași cu sechele, plus personal medical la pământ, epuizat, plus afaceri distruse. De tine, inteligentule/ inteligento (da, fără cratimă, închipuie-ți)! Tu, care ai învățat să distribui statistici irelevante, că ai auzit că se moare și de altceva, tu care ai aflat de fapt ce se dorește la nivel mondial, tu, care nu crezi în treaba asta până nu ajungi cu masca de oxigen pe față! Atât ai fost rugat, române, să te gândești și la alții, mai slabi și mai vulnerabili ca tine. Să asculți niște amărâți de experți, cercetători, medici, să arăți compasiune și decență. Sus paharul, ființă superioară ce ești! Ai învins, ești tare! Să fii sănătos!”, a încheiat Biriș mesajul.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 6.126 de persoane, dintre care 5.811 adulți și 315 copii. Până la data curentă au fost vindecate 3.164 de persoane, iar 227 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Miercuri dimineață, erau internate pe secțiile ATI 20 de persoane, printre care și un minor.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Si care-i baiul? Bine zice.Tonul este cel mai potrivit. Esti asa de sensibil -sensibil parca esti doamna primar Fodor.

  2. Si daca o tii pe tonul asta de bascalie ,te simti superior ,si daca pocesti frumoasa limba romana (pe care sigur nu ai citit+o din carti ) cu tot felul de insertii englezesti ,te crezi mai bun decat muritorii astia de rand pe care i jignesti ,sau ai impresia ca toate sunt urmarile unor actiuni din urma cu trei luni,virusul este in aer si s-a propagat datorita sistemelor capitaliste corupte umflate de nepotisme si incompetente (DSP,SISTEMUL SANITAR ,SISTEMUL POLITIC).Iti multumesc si ma astept sa ti ti pentru tine urmatoarele frustrari