alegeri sua - joe biden a câștigat în wisconsin și conduce în michigan - orice e posibil
foto: euronews.com

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii (SUA) s-au încheiat. Joe Biden a devenit candidatul cu cele mai multe voturi din istoria alegerilor americane. Mai sunt încă câteva milioane de buletine de vot care trebuie numărate până să aflăm cine ajunge la Casa Albă, scrie Digi24.

Joe Biden a devenit candidatul care a primit cele mai multe voturi din istoria alegerilor americane, în condițiile în care mai sunt încă câteva milioane de buletine de vot care trebuie numărate.

Biden a obținut până în acest moment 69.759.833 dintre voturi, depășind numărul obținut de Obama în 2008. Obama deținea precedentul record. Numărul de voturi primit de Biden, numărat până la această oră, depășește cu 3,9 milioane voturile primite de Hillary Clinton în 2016, când ea a câștigat votul popular, dar a pierdut colegiile electorale.

Donald Trump a obținut și el un număr uriaș de voturi , și anume 67.160.663 – mai mult decât a primit în 2016, plasându-se pe locul al treilea în istoria alegerilor.

Biden a câștigat în Maine, Wisconsin și conduce în Michigan

Joe Biden a câștigat alegerile în statul Maine, obținând 3 voturi electorale. De asemenea, Biden a câștigat și în Wisconsin, cu un avans de 20.697 de voturi față de Donald Trump. Wisconsin are 10 voturi electorale, ceea ce îi aduce lui Biden un total de 248.

Totodată, avansul lui Joe Biden în statul Michigan crește din nou după ce mai multe voturi au fost numărate. Candidatul democrat are acum un avantaj de aproximativ 34.000 de voturi sau 0,7%. în acest stat crucial. Mai sunt peste 100.000 de voturi de numărat. Stafful de campanie al democraților au făcut o conferință de presă în care au anunțat că au „drum clar spre victorie”.

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu