alegeri în sua - diferența dintre trump și biden, din ce în ce mai mică - suspans în continuare

Lupta electorală din Statele Unite este din ce în ce mai strânsă. Diferența de electori dintre Donald Trump și Joe Biden este din ce în ce mai mică, în favoarea lui Trump. Pentru a împiedica un discurs prin care Trump să își anunțe victoria, Joe Biden a ieșit în fața publicului cu un discurs neobișnuit.

Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

În mod cu totul neobișnuit pentru o seară a alegerilor, Joe Biden a ieșit în fața presei cu un scurt discurs menit să blocheze planul lui Donald Trump de a-și anunța victoria în alegeri înainte de finalizarea numărării tuturor voturilor. „Suntem pe cale să câștigăm, păstrați-vă credința!”, a spus Biden.

Donald Trump a anunțat și el că urmează să se adreseze națiunii și s-a plâns că „democrații vor să fure alegerile”.

Harta electorală a celor de la Fox News arată un avans mai mare al celor doi candidați – Florida și Ohio au fost deja trecute în suita de state a lui Trump, în timp ce Arizona ar urma să fie câștigată de Joe Biden.

Specialiștii estimează o prezență totală la vot de peste 160 de milioane de alegători, dintre care 100 de milioane la vot anticipat și prin corespondență.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu