sibian trimis în judecată pentru că a luat de la apia peste 75.000 lei cu acte false
FOTO: arhivă

Un fermier din Sibiu a fost trimis în judecată după ce a luat bani de la APIA cu acte false. Acesta ar fi obținut fonduri de peste 75.000 lei. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului – persoană fizică, pentru săvârşirea infracţiunii de omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri europene, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri”, se arată într-un comunicat de presă al DNA remis Agerpres.

Sibianul ar fi omis să spună că a vândut ovinele și nici nu a mai folosit terenul declarat în acte, astfel că a primit în continuare bani de la APIA.

„În cursul anului 2019, în scopul obţinerii subvenţiilor în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă şi a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, inculpatul ar fi omis să notifice în scris Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în legătură cu modificarea datelor declarate anterior în cerere. Concret, inculpatul ar fi trebuit să comunice că ovinele declarate iniţial au fost vândute, precum şi faptul că nu mai utilizează terenul în suprafaţă de 32,20 ha pentru care solicitase sprijin nerambursabil. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obţinut fonduri în valoare totală de 75.835 lei”, se arată în rechizitoriu.

Sechestru pe casă

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 76.528 lei. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului”, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. LA NOI CA LA NIMENI , NIMENI NU VERIFICA ….DA SE PLATESC SUME URIASE , NE MIRAM CA SINTEM SARACI ….. CEI DE LA APIA STIU BINE CARE-I SITUATIA IN TARA ,TRGIC …