peste un milion de euro de la cj sibiu pentru un teren din cristian. se va construi o stație de prelucrare a deșeurilor
Foto Arhivă

Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor reprezintă strategia județului în domeniul deșeurilor pentru perioada de planificare 2019 – 2025. Pentru a-l pune în aplicare, Consiliul Județean dorește să construiască o stație de tratare a deșeurilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla pe un teren din Cristian, pentru care Consiliul Județean este dispus să plătească peste un milion de euro.

Pentru construcție efectivă a stației, Consiliul Județean dorește să obțină fonduri nerambursabile. Dar, pentru a deveni eligibil proiectul, trebuie dovedită proprietatea asupra locației unde se va ridica stația.

Terenul pe care Consiliul Județean dorește să îl cumpere în Cristian are 49.600 metri pătrați și va fi scos definitiv din circuitul agricol. Propunerea de achiziție din partea CJ este de 1.140.800 de euro.

Scopul viitoarei stații de tratare a deșeurilor este ”modernizarea sistemului existent și construirea unei instalații de tratare mecano-biologică (TMB) care să fie utilizată pentru tratarea deșeurilor reziduale și a deșeurilor biodegradabile colectate separat din tot județul. Dorim să subliniem faptul că, prin obținerea unei astfel de finanțări pentru județ, cantitatea depozitată de deșeuri biodegradabile se va reduce cu cel puțin 12.000 tone/an. Termenul final de obținere a finanțării prin programul POIM este 31decembrie 2021. Pentru a eficientiza sistemul de operare al stațiilor delegate prin Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Sibiu” și pentru a se asigura un nivel ridicat de reutilizare, reciclare, a deșeurilor municipale generate la nivelul județului, este imperios și necesar realizarea acestei investiții care să asigure sustenabilitatea sistemului de gestionare a deșeurilor pe termen lung”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi aprobat de consilierii județeni.

 

Ultima oră

Comentariul meu