iohannis: „nu luăm în calcul amânarea alegerilor”
foto arhivă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că autoritățile nu iau în calcul amânarea alegerilor parlamentare din decembrie, scrie Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în momentul de față, autoritățile de la București nu iau în calcul amânarea alegerilor parlamentare din luna decembrie. Iohannis a spus că decizia se bazează pe evaluările experților care nu recomandă amânarea alegerilor.

Șeful statului a dat exemplul SUA unde se organizează alegeri prezidențiale chiar în această perioadă. El a mai spus că analizele experților nu pornesc de la numărul persoanelor infectate, ci de la evoluția epidemiei.

„În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor, experții nu cred că se impune. Să vedem ce se întâmplă în lume, în SUA au loc alegeri, o țara mult mai greu lovită de pandemie. Nu putem să ne legăm de un număr, ci de evoluție”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Marți în România au fost raportate 7.733 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, cele mai multe de la debutul epidemiei.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu