unde mor bolnavii de covid din sibiu - detalii de la dsp
foto: arhivă

Treisprezece persoane infectate cu noul coronavirus au murit în ultimele 24 de ore în județul Sibiu. Bilanțul a fost la fel de negru și sâmbătă, când tot atâtea decese au fost raportate. Întrebat unde se înregistrează cele mai multe decese COVID-19, directorul DSP Sibiu a răspuns că pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), cât și în centrele unde sunt focare. 

În ultimele trei zile, în județul Sibiu, au murit treizeci de persoane infectate cu noul coronavirus. De la debutul pandemiei și până în prezent, 222 de persoane au fost „răpuse” de virus.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, cele mai multe decese s-au înregistrat pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Au murit, de asemenea, mulți oameni în centrele de bătrâni.

„Ținând cont că Spitalul Județean are acum 12 paturi ATI, cazurile dificile sunt pe aceste paturi de ATI. Și de obicei aceste decese acolo s-au întâmplat. Problema e că am avut anumite focare, centre rezidențiale și o parte din decese sunt în aceste centre, cu comorbidități și înaintați în vârstă”, a spus directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul aceleași ședințe, autoritățile locale au decis ca masca de protecție să devină obligatorie în tot județul. De asemenea, s-a luat decizia ca Spitalul din Agnita să devină spital Covid. 

Ultima oră

Comentariul meu