spitalul militar sibiu își va dubla numărul de paturi pentru pacienții covid

Spitalul Militar din Sibiu a primit primii pacienți covid sâmbătă seara. În acest moment are puse la dispoziție 11 paturi pentru cei pozitivi, 5 la ATI și 6 în salon. Numărul acestora se va dubla însă în maxim două săptămâni.

Vineri la amiază directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, spunea că Spitalul Militar ar putea primi pacienți covid undeva prin luna decembrie, asta dacă se termină lucrările de renovare. Sâmbătă seara însă, iată că a fost posibil ca la Militar să fie internați primii pacienți infectați cu coronavirus.

După ce comandantul Spitalului Militar, Florian Moga, a refuzat să facă orice declarații privind acest fapt, pe motiv că nu are mandat de la superiori, luni a primit undă verde la declarații.

”Lucrările la clădirea spitalului sunt în derulare. Avem trei firme care lucrează și care au amânat finalizarea lucrărilor cu 40 de zile, deci undeva la finalul lui noiembrie. Blocul operator este în renovare, iar în secția ATI care se află lângă nu am fi putut interna pacienți. Dar, o dată venit ordinul, am reorganizat saloanele, am mutat aparatura de terapie intensivă și am putut pune la dispoziție cele 5 paturi ATI și cele 6 în salon.

Acum putem asigura doar aceste 11 paturi, pentru că le-am mutat într-o altă locație. Sperăm că în două săptămâni, tot prin reorganizare, și dacă mai primim ventilatoare, să dublăm numărul de paturi din spitalul nostru, dedicate celor cu coronavirus”, a declarat Florian Moga în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Imediat după ce la Spitalul Militar s-au putut interna pacienți cu coronavirus, toate locurile au fost ocupate. Din cei 5 pacienți internați la ATI 2 sunt intubați. Alți 6 pacienți cu covid, cu forme medii ale bolii, sunt îngrijiți în salon.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu