spitalul agnita va deveni spital covid. cu ce medici, nici dsp - ul nu știe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat transformarea spitalului din Agnita în spital covid. Anunțul vine oricum a treia zi după Scripturi, asta după ce vicepremierul Raluca Turcan a făcut acest anunț sâmbătă seara, atunci când a spus același lucru și despre Spitalul Militar. Bâjbâîiala din cazul Militarului se repetă și în acest caz, pentru că directorul DSP, Gabriel Budescu, nu a putut răspunde de câți medici este nevoie la Agnita și nici măcar câți sunt în acest moment.

La spitalul din Agnita vor fi puse la dispoziția pacienților covid aproximativ 50 de paturi. Aceasta este singura cifră comunicată legată de subiect, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru situații de Urgență Sibiu.

Directorul DSP, Gabriel Budescu, nu a știut să răspundă concret întrebării jurnaliștilor referitoare la necesitatea personalului medical pentru spitalul din Agnita. ”S-a luat în calcul că sunt medici din spital și vor mai fi făcute probabil angajări. Vom vedea ce alte resurse medico sanitare vom avea și la nivelul spitalului județean, să îi ajute. după cum știm, resursa medico sanitară este limitată”, a spus Gabriel Budescu.

Necunoștința DSP-ului în ceea ce privește situația spitalelor și a cadrelor medicale din Sibiu nu este afișată pentru prima dată. Nu mai departe de patru zile, același Gabriel Budescu spunea că Spitalul Militar din Sibiu nu poate primi pacienți covid din cauza lucrărilor de renovare. După declarația făcută vineri, la nici 24 de ore, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că de sâmbătă seara, la Spitalul Militar se vor interna pacienți infectați cu coronavirus, inclusiv pe secție ATI.

Ultima oră

Comentariul meu