prefectul se eschivează când vine vorba de noi restricții la sibiu - ”nu putem inventa măsuri. cine își asumă?”

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, se ferește să aprobe noi restricții la nivelul județului Sibiu, chiar dacă luni, rata de infectare a ajuns la 4,04 la mia de locuitori. La fel ca în cazul municipiului, când rata ajunsese la 2,99, iar noile măsuri întârziau să fie impuse, prefectul se teme să nu cumva să fie dat în judecată.

Luni, rata de infectare la nivelul județului Sibiu a ajuns la 4,04 la mia de locuitori. La fel ca în cazul localităților, atunci când rata trece de 3 la mia de locuitori, se impus noi restricții. În cazul județului Sibiu, singura restricție propusă și aprobată de Comitetul județean pentru situații de Urgență a fost obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise ale județului.

Întrebat dacă Sibiul va urma Sălajul, unde s-a propus restricționarea circulația pe timp de noapte, prefectul Mircea Crețu a părut din nou, iritat. ”Nu putem inventa noi măsuri, le aplicăm pe cele din lege. Orice măsură care excede măsurile naționale va fi atacată în instanță, așa că nu știu care din noi își va asuma această măsură, ca apoi să plătim daune”, a fost răspunsul prefectului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu