carantină în localitățile cu rată de peste 6 la mia de locuitori în sălaj - la sibiu prefectul zice că nu e cazul
foto: unsplash.com

Sălaj este primul județ din țară care a depășit indicele de cinci cazuri de coronavirus la mia de locuitori, iar autoritățile locale se gândesc să impună restricții de circulație pe timpul nopții. Premierul Ludovic Orban a declarat, de asemenea, că în localitățile din acest județ care au depășit rata de infectare de 6/1000 locuitori, se va impune carantina. Întrebat dacă în județul Sibiu se ia în calcul măsura limitării deplasărilor pe timpul nopții, prefectul Mircea Crețu a răspuns că „nu se pot inventa măsuri”.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că în județul Sălaj, care a depășit indicele de 5 cazuri de COVID la mia de locuitori, există localități care au trecut peste indicele de 6/1000 locuitori, iar aici se va impune carantina, scrie Digi24. „Am identificat, de exemplu, în Sălaj, că pragul ridicat se datorează în special câtorva localități unde s-a depășit un indice de peste 6 la mie, și am solicitat prefectului și directorului DSP să ia măsura dispunerii carantinei”, a declarat Ludovic Orban.

Autoritățile din Sălaj iau în calcul interzicerea circulației pe timp de noapte, după ce județul a depășit 5 cazuri la mia de locuitori. Prefectul Virgil Țurcaș spune că este o realitate „faptul că în rândul populației există un rezervor de virus”. Județul Sălaj este primul județ din România care a depăşit 5 cazuri la mia de locuitori, iar Clujul este foarte aproape să treacă de acest prag, înregistrând 4,98 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

La Sibiu, prefectul se eschivează când vine vorba de măsuri noi

Luni, în cadrul ședinței extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prefectul Sibiului Mircea Crețu, a fost întrebat de un reporter Ora de Sibiu dacă se ia în calcul introducerea unor noi restricții în județul Sibiu, și anume limitarea deplasărilor pe timpul nopții, dat fiind faptul că rata de infectare a depășit pragul de patru cazuri la mia de locuitori. Acesta a răspuns că nu se pot inventa măsuri, ci că se vor aplica cele din lege.

„Nu putem inventa noi măsuri, le aplicăm pe cele din lege. Orice măsură care excede măsurile naționale va fi atacată în instanță, așa că nu știu care din noi își va asuma această măsură, ca apoi să plătim daune”, a fost răspunsul prefectului. Detalii AICI.

Ultima oră

Comentariul meu