Vânzările de ciocolată elveţiană au scăzut cu 14,3% în primele opt luni din 2020, deoarece pandemia de coronavirus a afectat industria călătoriilor şi afacerile hotelurilor şi restaurantelor.
Declinul a fost mai accentuat în perioada mai – august 2020, la 21,5%, fiind afectate atât vânzările interne, cât şi exporturile, a informat Asociaţia Chocosuisse, scrie Digi 24. Peste 70% din ciocolata elveţiană este exportată, iar afacerea a fost afectată în special în această vară pe fondul reducerii călătoriilor şi al declinului turismului, a informat Chocosuisse, printre ai cărei membri se află Barry Callebaut şi Lindt & Spruengli.
„Pe pieţele importante, nu estimăm o redresare nici chiar pe termen lung”, a avertizat Chocosuisse.
Şi în Elveţia au scăzut vânzările de ciocolată în primele opt luni din 2020, dar au crescut importurile de ciocolată produsă în afara ţării, a precizat Asociaţia, care a criticat preţurile ridicate ale materiilor prime în Elveţia, din cauza „reglementărilor protecţioniste”.
Anul trecut, industria ciocolatei din Elveţia a generat vânzări de 1,787 miliarde de franci elveţieni (1,97 miliarde de dolari), transmite Reuters, citată de Agerpres.
Conform datelor Eurostat, în 2019, statele Uniunii Europene au importat 220.000 de tone de ciocolată din afara blocului comunitar, din care 70.000 de tone din Elveţia.
Sursa: Digi 24
Similare