înghesuială și polițiști fără mască la examenul auto în ștrand - sancțiunea a fost un avertisment

Examenul auto din data de 29 octombrie de la Sibiu s-a desfășurat cu încălcarea tuturor normelor anti covid. Mama unui tânăr care a susținut proba practică a povestit că cei aflați acolo, inclusiv polițiștii examinatori, nu au purtat mască de protecție, iar despre distanțare fizică nici nu a putut fi vorba. Deși au încălcat toate normele, exact cei care ar trebui să fie primii care le respectă, polițiștii s-au ales doar cu un avertisment și cu o nouă instrucțiune despre cum trebuie făcute lucrurile în timp de pandemie.

Sibianca povestește cum înainte ca cei care susțineau examenul să fie repartizați, nimeni nu purta mască de protecție. ”Era multă lume, cred că vreo 100 de oameni și aproape nimeni nu respecta distanța socială și nu purta mască. Instructorul băiatului mi-a zis să stăm în mașină dacă ne este teamă de virus și așa am făcut, am așteptat în mașină până au venit examinatorii cu listele. Când au auzit ca au ajuns examinatorii, toți care erau în parcare și-au pus masca pe față și s-au îngrămădit lângă examinatori, eram om lângă om, deci ce să mai zic de distanța de 1,5 metri…”

Femeia spune că se aștepta ca examinatorii să poarte mască de protecție, mai ales că la Sibiu acest lucru este obligatoriu și pe stradă. Dar, aceștia au sfidat regulile. ”Pot spune că această zi mi-a lăsat un gust amar, pentru că la Sibiu, o fostă capitală europeană ar trebui respectate regulile atât de oameni cât și de polițiști, iar oameni legii ar trebui sa dea un exemplu pozitiv comunității, însă ei sunt primii care nu le respectă”, spune femeia.

înghesuială și polițiști fără mască la examenul auto în ștrand - sancțiunea a fost un avertisment

Polițiștii, deși au încălcat prevederile în vigoare pentru municipiul Sibiu, nu s-au ales decât cu un avertisment din partea șefilor.

înghesuială și polițiști fără mască la examenul auto în ștrand - sancțiunea a fost un avertisment

”În urma reclamației primite cu privire la faptul că examinatorii din cadrul Serviciului de Permise și Înmatriculări Sibiu, nu au purtat mască de protecție la momentul repartizării candidaților, pentru fiecare examinator, am sesizat la rândul nostru instituțiile abilitate să efectueze controale, iar în urma verificărilor examinatorii au fost sancționați cu avertisment. La nivelul serviciului s-a refăcut instructajul astfel încât examinatorii să se asigure că se respectă distanțarea fizică, iar masca de protecție se va purta în mod obligatoriu de către toți cei prezenți”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, instituția în subordinea căreia se află Direcția Regim Permise Auto.

Ultima oră

Comentariul meu