Comandantul Spitalului Militar Sibiu despre transformarea în spital covid - ”Nu am mandat să vorbesc”

Ora de Sibiu a anunțat faptul că vineri s-au purtat discuții între reprezentanții Spitalului Județean Sibiu, cei ai DSP și cei ai Spitalului Militar pentru ca acesta din urmă să poată oferi suport în vederea tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

CITEȘTE DETALII DESPRE TRANSFORMAREA SPITALULUI MILITAR ÎN SPITAL SUPORT COVID

În timp ce directorii Spitalului Județean- cel medical și managerul- au oferit minimul de informații care se pot oferi în acest stadiu incipient al discuțiilor, directorul DSP Sibiu pare că nu știe despre ce e vorba. A evitat să dea răspunsuri concrete despre subiect . ”Spitalul Militar este în renovare. Lucrările vor continua și în luna noiembrie, posibil decembrie. Până atunci nu avem ce face. Până nu se termină lucrările nu este pregătit să primească pacienți covid. Am discutat despre o anumită amenajare, dacă situația o va cere, să primească”.

Întrebat dacă în această perioadă DSP-ul nu ar putea demara procedurile birocratice pentru a cere suportul Spitalului Militar și introducerea acestuia pe lista spitalelor suport covid, directorul DSP Gabriel Budescu a evitat răspunsul și mai mult, a ”vorbit” în fața unui microfon închis, discuția având loc pe platforma Zoom, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Dacă cel care ar fi putut răspunde de ce ventilatoarele de la Militar și/sau medicii infecționiști de aici nu pot fi trimiși spre ajutor la Spitalul Județean, ar fi fost comandantul spitalului, medicul Florian Moga, acesta a dat un răspuns sec. ”Nu am mandat să vorbesc despre asta. Dacă doriți informații vă rog să le trimiteți în scris și o să răspund. Trebuie să respect un mod ce este impus de structura de care aparțin”.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică