adevărul despre cazurile de covid-19 din școli la sibiu – în realitate numărul infectărilor este mult mai mare
foto: arhivă

Numărul cazurilor de coronavirus din școlile din județul Sibiu este mult mai mare față de cel raportat de autorități. Potrivit statisticii transmisă miercuri de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 28 de persoane – elevi, profesori și cadre nedidactice – sunt spitalizate și au coronavirus. Însă printre cele aproape 800 de persoane aflate în carantină și izolare sunt, de asemenea, persoane infectate. 

Nu toate unitățile de învățământ unde există cazuri de coronavirus sunt menționate în statistica transmisă zilnic de IȘJ. Cifrele de pe raportarea de miercuri spun că doar 28 de persoane au coronavirus însă, în realitate, sunt mult mai multe. Printre persoanele carantinate și izolate se numără, de asemenea, mulți bolnavi. Acest lucru nu este specificat în statistica IȘJ.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, Constantin Dincă, a confirmat, pentru Ora de Sibiu, că sunt trecute pe raportarea zilnică doar unitățile de învățământ care au cazuri COVID-19 confirmate și internate în spital. Dacă într-o școală există persoane infectate, dar care se tratează la domiciliu, unitatea școlară respectivă nu apare pe raportare.

„Noi facem aceste raportări după o schemă de la minister. Trecem în raportare cazurile internate și la acestea menționăm unitățile de învățământ de la care provin. Cei confirmați pozitiv, dar care se afla la domiciliu, sunt trecuți în listele cu persoane izolate și carantinate, de aceea nu se regăsesc unitățile de învățământ de care aparțin în lista cu cazurile confirmate”, a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

789 persoane izolate – unele au coronavirus, dar nu se știe câte

În prezent, la nivelul județului Sibiu, sunt internați în spital 14 elevi, 12 profesori și două cadre nedidactice. De asemenea, se află în carantină și izolare la domiciliu 700 de elevi, 68 profesori, 12 cadre didactice auxiliare și alte 9 cadre nedidactice. Printre toți aceștia se numără bolnavi COVID, însă nu există o statistică în acest sens care să lămurească câți sunt de fapt confirmați.

28 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 14 elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu), 12 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie, Școala Gimnazială Cașolț și Colegiul Tehnic Energetic Sibiu) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 Sibiu). 789 persoane carantinate/izolate: 700 elevi, 68 cadre didactice, 12 personal didactic auxiliar și 9 personal nedidactic)”, se arată în raportarea de miercuri transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu