zi importantă pentru sibiu. se decide soarta lui astrid fodor și se aleg vicepreședinții cj

Sibienii au crezut că data alegerilor locale din 27 septembrie este una importantă pentru viitorul județului și municipiului. În mare parte așa este, dar, exact o lună mai târziu, iată că se decid lucruri și mai importante: de exemplu dacă Astrid Fodor va mai fi sau nu primar al Sibiului, asta chiar dacă a fost aleasă pentru această funcție.

Marți, 27 octombrie, la ora 12, în sala de consiliu a Tribunalului Sibiu, magistrații judecă apelul înaintat de Astrid Fodor împotriva deciziei Judecătoriei Sibiu de invalidare a mandatului său de primar al municipiului. Decizia judecătorilor Tribunalului este definitivă, așa că după ora 12 vom afla dacă Astrid Fodor va mai fi primar sau sibienii se vor prezenta din nou la urne. Acest lucru se va întâmpla în termen de 90 de zile, din dispoziția Prefectului județului Sibiu, dacă decizia de invalidare a mandatului de primar va fi menținută.

Tot marți, 27 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare ce va avea loc la Consiliul Județean Sibiu, din cadrul consilierilor județeni, se vor alege cei doi vicepreședinți. Cel mai probabil, ambii vor proveni din cadrul PNL, pentru că partidul deține majoritatea absolută în CJ, astfel că își poate propune doi oameni pentru aceste funcții. Este puțin probabil să cedeze un loc de vicepreședinte unei alte formațiuni politice, pentru că cele 18 locuri de consilieri îi asigură majoritatea absolută, deci PNL nu are nevoie de nicio alianță pentru a conduce. Vom afla cele două noume după ora 15.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu