spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a fost, marți, în vizită la Spitalul Municipal din Mediaș. Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „se internează primii pacienți COVID”. Prefectul a mai precizat că este nevoie de medici pentru secția ATI. 

spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati

De marți, la Spitalul din Mediaș pot fi internați bolnavii de coronavirus. Aici au fost aduse 20 de paturi, dintre care două cu dotări specifice ATI. Pentru a funcționa la capacitate maximă, este însă nevoie de resursă umană, spune prefectul, mai exact de trei medici.

„Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaș, unde în acest moment se internează primii pacienți COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi dintre care 2 dispun de dotare specifică secției ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcționa la capacitate și randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanență pacienții care vor avea nevoie de cele 2 paturi dotate pentru ATI”, a declarat prefectul.

spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati spitalul municipal mediaș primește primii bolnavi de covid - este nevoie de medici pe ati

La Mediaș, în urmă cu câteva zile, un sibian infectat cu noul coronavirus a murit în așteptarea unui pat liber la ATI. 

„La Sibiu situația este dificilă”

Prefectul a mai spus că, în județul Sibiu, situația este dificilă, atât pentru medici și autorități, cât și pentru cetățeni. Acesta spune că este nevoie de contribuția fiecăruia în lupta cu virusul.

„La nivelul județului Sibiu situația este dificilă, atât pentru medici și autorități cât și pentru cetățeni. Când supunem că este nevoie de fiecare dintre noi, nu o spun degeaba. În aceste aproape 8 luni de pandemie, am încercat mereu să luăm, la nivel local cele mai bune decizii și am încredere că vom avea mai mult sprijin din partea cetățenilor. Specialiștii ne anunță că virusul nu va dispărea curând, astfel că va trebui să găsim împreună modalități de a conviețui, iar pentru moment de a ieși din situația critică în care cu toții ne aflăm”, a spus Crețu.

Ședință cu managerii de spitale

Tot marți, prefectul s-a întâlnit și cu managerii spitalelor sibiene pentru a găsi soluții în ceea ce privește situația din județ. „În ședința de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situația cu care se confruntă personalul medical. Este, fără îndoială un efort uriaș ceea ce fac medici zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spațiu, de materiale și echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical”, a mai declarat prefectul de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu