Tensiuni între prefectul Sibiului și un medic – „Nu avem unde interna pacienții. Luați măsuri!”
foto: arhivă

Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu de luni a fost una tensionată. După ce autoritățile au anunțat noile măsurile care se impun în cazul localităților unde rata de infectare a trecut pragul de 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, reprezentanții mass-media, dar și restul participanților, au putut solicita lămuriri privitoare la situația din județ. Un medic de la Serviciul de Urgență a luat cuvântul, făcând un apel către autorități. „Nu avem unde interna pacienții”, a spus medicul Voichița Halmaghi. Prefectul județului, Mircea Crețu, a precizat că cele menționate de medic nu fac subiectul ședinței, refuzând să lămurească situația.

Voichița Halmaghi, medic Serviciul de Urgență Sibiu, a făcut un apel către autorități în cadrul ședinței de luni a CJSU.

„Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat și vineri datele legate de numărul îmbolnăvirilor și măsurile care s-au luat. La ceea ce se întâmplă în Serviciul de Urgență, la numărul de prezentări pe care îl avem pe partea de COVID, cred că trebuie să ne mai gândim – să se gândească cei care pot lua măsuri – la obținerea unui număr mai mare pentru internări. Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare. În această perioadă ne ocupăm de pacienții cu forme grave și severe, care se prezintă în urgență și care devin gravi și severi după o săptămână. Când era vorba despre 90 de cazuri pe zi ne descurcam, actualmente au fost 120, chiar 150 cazuri pe zi…”, a spus medicul sibian.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a ținut să precizeze că această discuție nu face subiectul ședinței, nedorind să dea lămuriri.

„Mâine (n.red.: marți) la ora 13.00 avem întâlnire cu medicii, cu directorii de spitale. (…) Ne facem de toată minunea acum. Ce facem, ne spunem fiecare nemulțumirile? Faceți ca și cum sunteți de la presă. Acum v-ați dat seama că e nevoie de paturi? (…) Mâine la ora 13 vă ascult propunerile”, i-a răspuns prefectul medicului sibian.

Discuția a fost încheiată de prefectul Mircea Crețu, care a precizat că se vor discuta toate aceste aspecte într-o ședință cu directorii de spitale și medicii sibieni.

Ultima oră

Comentariul meu